Fotozgodba: Barre pilates

Skozi fotografije predstavljamo vadbo Barre Pilates.

27.9.2017 ob 8:05

Web use-15.jpg

Bili smo na obisku pri Nives Orešnik, ki vodi vadbo Barre Pilates. To je pilates kot ga poznamo le, da se v tej obliki izvaja ob baletnem drogu. Več nam povejo fotografije in Nives.

Web use.jpg

Zakaj Barre Pilates?

Ker združuje vse, kar obožujem: fitnes, balet, pilates in jogo. In ker se skozi celotno vadbeno uro vrti okoli problematike modernega časa pravilne telesne drže, gibljivosti sklepov, dobrega počutja in zavedanja telesa. Združuje krepitev centra iz pilatesa, vaje za lepo in pravilno telesno držo iz baleta, raztezanje joge, vaje za oblikovanje telesa iz fitnesa in jih poveže v razgibano vadbo ob glasbi. Vse našteto potrebujemo za dobro počutje in vitalnost na dolgi rok. Prav tako mi je všeč rahel odmik od visokointenzivnih vadb. Te sicer še zmeraj izvajam, vendar sem jim z Barre Pilatesom postavila protiutež, kar odlično funkcionira na mojem počutju ter zunanjem videzu postave, s katero sem končno po nekaj letih spet zadovoljna.

Web use-2.jpg

Kaj ti pomeni imeti svoj studio?

Studio je zame začetek uresničevanja svojih idej. Ideja o butičnem studiu za vadbo v manjših skupinah in individualno vadbo me spremlja že od samega začetka vodenja skupinske vadbe. Marsikomu se to zdi nesmiselno (predvsem z vidika zaslužka), jaz gledam bolj dolgoročno in odločitev se mi zdi prava. Če bi želela hiter zaslužek bi se lotila česa drugega (verjetno bi prodajala kakšne izdelke, vsak mesec igrala loto ipd.), vendar me vloga trenerja in svetovalca veseli. Mislim, da imamo vaditelji in trenerji, tako kot zdravniki posebno poslanstvo, pomagati ljudem. In moj studio je trenutno prostor, kjer lahko to svoje poslanstvo najboljše izpolnjujem. Delam sicer tudi na drugih fitnesih, vendar se nikjer ne počutim tako dobro, kot takrat, ko pridem v svoje ''domače'' okolje, kjer delam z ekipo žensk, ki so odlične vaditeljice in trenerke, s strankami, ki jih zelo dobro poznam in niso samo številka, kot se to hitro zgodi fitnesih v skupini 20-25 ljudi.

Web use-3.jpg

Kaj te navdihuje?

Navdihuje me lastna motivacija in želja po novih stvareh in stranke. Preko strank, njihovih odzivov in nenazadnje tudi težav vidim, po čem je povpraševanje in po čem je potreba v današnjem času. Moja želja je, da bi se ljudje zaradi vadbe izboljševali v vsakdanjem življenju; telesno, kar pomeni da je njihovo telo zdravo in vitalno, da je funkcionalno in da se v njem dobro počutijo ter tudi psihično, kjer ciljam, da so samozavestni, dobro prenašajo stres in so zaradi vadbe zadovoljni. Torej, kar me navdihuje, motivira in daje zagon so: želja po lastnem napredku in učenju, izboljšanje počutja splošne populacije (kateri je seveda skupinska vadba namenjena), reševanje problematik modernega časa, iskanje novih načinov kako vadbo narediti bolj zabavno in zanimivo.

Kaj bi izbrala za profesijo, če to ne bi bil šport?

Sem diplomirana akademska slikarka. Tako, da bi se verjetno trudila na umetniškem področju.

Kje se vidiš čez deset let?

Vidim se kot uspešno žensko, ki ne bo izgubila svoje pristnosti in svojega ''jaza''. Želim si dalje voditi svoj studio, oziroma več studiev in biti dober, pošten vodja in še toliko boljša svetovalka strankam. Ni me strah svojih želja in ciljev postavljati tudi na tuje tržišče, danes je z internetom in hitrim potovanjem dosegljiv cel svet, saj menim, da se s trdim in kvalitetnim delom za vsakega najde mesto tudi v svetovnem merilu. Imam par svojih želja, kjer si želim v prihodnosti videti sebe, vendar jih ne bi izdala. Upam pa tudi, da se bodo nekoč lahko ljudje učili od mene in če se bo moj pristop in način dela izkazal kot uspešnega, bi čez nekaj let z veseljem širila svoje ideje in znanje. Mislim, da je dobro delati za pomembne stvari na svetu in ene od teh sta zdravje in dobro počutje, odlično poslanstvo, pa naj to ne zveni kot osladna ''Miss'' izjava. Ozaveščanje ljudi o gibanju in zdravem načinu prehranjevanja kot glavnemu in najcenejšemu orodju za ohranjanje vitalnosti in mladosti, ter kot preventiva pred boleznimi bo čez nekaj let dobilo še večji pomen, če bomo trenerji in vaditelji vztrajno in dobro delali in ljudje ne bodo slepo sledili instant rešitvam - tablete, komercialni produkti, razne bližnjice in probleme reševali samo z zdravljenjem že nastalih posledic - in se osredotočali samo na kratkoročno zdravljenju simptomov.

Web use-4.jpg

Kaj je tvoje najbolj cenjeno načelo?

Moj moto je že nekaj časa: Bodi do drugih tak, kot bi želel, da so oni s tabo.

Biti dober človek. Mislim da smo ljudje pozabili na vrednoto preprosto biti dober človek. Da smo poleg uspeha, denarja, lepote in ostalih stvari pozabili na to, da bi morali delati na sebi, osebnostno rasti, sprejemati odgovornosti, se učiti, biti iskreni in pošteni.

Web use-5.jpgWeb use-6.jpgWeb use-7.jpgWeb use-9.jpgWeb use-10.jpgWeb use-12.jpgWeb use-13.jpgWeb use-14.jpg

Besedilo in fotografije: Nina Stanič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)