V morju: Tri vaje za vitek pas in čvrsto zadnjico

Plavanje še zdaleč ni edina vodna vadba.

28.7.2014 ob 9:40

vadba.jpg

Plavanje je odlična vadba, med katero telo porabi veliko kalorij in ne ustvarja pritiska na sklepe. A to ni edina vaja, ki jo lahko izvajate v morju. Poglejte si tri takšne, ki bodo znatno pripomogle k lepi zadnjici in vitkemu pasu, odlično pa vplivajo tudi na druge dele telesa, saj zaradi upora vode spodbujajo delovanje celotnega mišičnega sistema.

Več nasvetov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.

Lažni trebušnjaki

V plitvino se na hrbet ulezite tako, da bo vaša glava nad gladino, ostali del telesa pa povsem pod vodo. Ne iščite ravne podlage, položaj telesa pod blagim kotom ne ovira izvajanja vaje. Roki položite ob telo, nogi iztegnite. Istočasno dvignite nogi in trup, roki pa potisnite proti prstom na nogah. Ponovite desetkrat.

Počepi v vodi

V vodi, ki vam sega do stegen, stojte vzravnano. Stopala naj bodo v širini ramen, predročite obe roki in delajte počepe - tako kot to počnete v telovadnici. Ponovite desetkrat.

Podvodno kolo

Stojte v vodi, ki vam sega do vratu. V njej se ulezite na hrbet in z nogami, ki so ves čas pod vodo, eno minuto posnemajte vožnjo s kolesom. 

Vaje lahko izvajate v sklopu ali posamično, lahko enkrat na dan ali v več intervalih, skratka prilagodite jih lastnim željam in uživajte v poletju.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)