V času koronavirusa naj bi vsak pridobil 2,3 kg

Tako je pokazala raziskava med Američani, 65 odstotkov vprašanih je priznalo, da se zaradi virusa poslužujejo manj zdravih navad.

4.7.2020 ob 5:50 | Foto: spukkato/Getty Images | Avtor: Š. R.

V času koronavirusa naj bi vsak pridobil 2,3 kg

Raziskava podjetja Naked Nutrition je pokazala, da je povprečen Američan od začetka epidemije novega koronavirusa v ZDA konec marca pridobil 2,3 kilograma dodatne teže, piše STA.

Okoli dve tretjini od 2000 udeležencev ankete sta povedali, da jim je covid-19 povsem zmešal vse načrte, ki so jih imeli za zdravo življenje v letošnjem letu. Polovica jih je obupala nad ciljem privlačnega telesa do poletja, 49 odstotkov jih je prepričanih, da se ne bodo nikoli vrnili na nižjo težo pred epidemijo, tretjina pa je povečala uživanje alkohola.

Okrog 65 odstotkov udeležencev ankete je priznalo, da so se malce »zapustili«, vendar pa so večinoma optimistični, da bi z osmimi tedni redne vadbe lahko shujšali na staro težo. Kar 54 odstotkov jih je zatrdilo, da se trudijo uživati zelenjavo in zdravo hrano, obenem pa se jih 64 odstotkov počuti manj zdrave kot pred koronavirusom.

Za rekreacijo se znajdejo različno in 64 odstotkov jih sedaj telovadi doma, 48 odstotkov se sprehaja, 64 odstotkov pa telovadi ob pomoči različnih telefonskih aplikacij.

Američani so bili skoraj dva meseca večinoma doma, telovadnice so bile zaprte, izlete do trgovine pa so izkoriščali za zalaganje z nezdravo hrano in alkoholom za tolažbo v hudih časih.

Več depresivnih

Anketa Urada za štetje prebivalstva, ki je bila med 42.000 gospodinjstvi izvedena med 7. in 12. majem, pa ugotavlja, da je v času epidemije 30 odstotkov Američanov občutilo tesnobo, 24 odstotkov pa je imelo simptome klinične depresije. Številke so skoraj dvakrat višje od običajnih.

V New Yorku, ki ga je epidemija covida-19 najbolj prizadela, je sicer manj primerov depresije kot v nekaterih drugih zveznih državah, ki so manj prizadete, kot na primer Misisipi. Bolj depresivni so tisti z manj denarja. Okrog 60 odstotkov tistih z višjim dohodkom od 150.000 dolarjev na leto v zadnjih dveh mesecih ni bilo zaskrbljenih, 68 odstotkov tistih z dohodki pod 25.000 dolarjev na leto pa so bili zaskrbljeni vsak dan.

Preberite še: Vsaka prilagoditev je lahko priložnost, da postanemo boljši #intervju

Morda vas bo zanimalo še: Preživeli smo korono, ne da bi se pobili ali vsaj skregali (osebna izpoved slovenskega očeta)

Za uporabne informacije pa: Tako pogosto bi morali prati zaščitno masko


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)