Trije razlogi za nakup novih tekaških copat

Ker nobeni niso večni.

6.6.2016 ob 11:40

superge_shutterstock_403523614.jpg

Tek je vsekakor koristna oblika rekreacije. Poleg tega smo v obdobju, ko se tekaške prireditve kar vrstijo. Morda se katere od prihajajočih nameravate udeležiti tudi sami in zato pridno nabirate kondicijo. Torej so dobri tekaški copati, oziroma čevlji obvezna oprema. 

Ponudba na trgovskih policah je več kot pestra in nova obutev vas resnično mika. Niste pa povsem prepričani, če bi bil nakup glede na to, da ste za staro namenili dokajšen znesek, upravičen. Poglejte si tri pokazatelje, ki vam govorijo, da je čas za nov par.

 Več nasvetov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.

tek1.jpg

Preizkus podplata

V čevlju na podplat položite dlan. Naj bo na njem s celotno površino. Z zunanje strani na podplat pritiskajte s prsti. Če pritisk prstov čutite na dlani, ki je v čevlju, pripravite denarnico. Kajti podplat je iztrošen ali je uničena podlaga, ki naj bi varovala stopalo in mu nudila primerno oporo.

Preizkus z bolečino

Bodite pozorni na svoje telo. Vas po teku pestijo izdatne bolečine v mišicah, hrbtenici in kolenih? Kaj lahko so za to krivi čevlji, s katerimi ste odtekli že znatno količino kilometrov.

tek.jpg

Preizkus z vohom

Se vaši, čeprav oprani tekaški copati, ne morejo pohvaliti z ravno prijetnim vonjem? Naredite sebi, nogam in celemu telesu uslugo, ter si privoščite nove. Nakup bo namreč več kot upravičen.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)