Trije načini, kako ohraniti energijo ves dan

Če se vam pogosto dogaja, da se vam baterije izpraznijo že sredi dneva, jih pač preprosto napolnite.

5.3.2016 ob 11:00

shutterstock_126313046.jpg

Tretja ali četrta kava se zdi lahka rešitev, a žal tudi ne najbolj zdrava. Za to, kako do dodatnih zalog energije čez dan, predlagamo bolj zdrave načine ...


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Lahka in kratka rekreacija

Marsikomu se zdi, da telovadba in pomanjkanje energije ne gresta skupaj, a je ravno nasprotno. Raziskave so pokazale, da lahko kratka rekreacija, ob kateri se spotite, močno dvigne raven energije. To se je izkazalo za resnično pri 90 odstotkih ljudeh. Strokovnjaki pri tem priporočajo lahkoten tek ali vožnjo s kolesom. Ob tem se velja držati pravila kratko in preprosto; dolga in izčrpavajoča telovadba vas bo namreč utrudila in vam še dodatno izpraznila baterije.

shutterstock_118889416.jpg

Na budilki nehajte pritiskati dremež

Kratki spanci, ki jih dobivate z nenehnim pritiskanjem dremeža, lahko zmotijo delovanje vašega telesa, kar lahko kasneje v dnevu izzove zaspanost, zvečer pa boste imeli težave, ko boste hoteli zaspati. Če zjutraj težko vstajate, se poskušajte navaditi, da dremež pritisnete le enkrat, dodatne minute pa izkoristite za počasno prebujanje z blagim raztegovanjem v postelji.

Privoščite si še eno kosilo

Večina ljudi postane lačna vsake tri ure. Če torej jeste zajtrk ob 7. uri, kosilo pa malo pred 12. uro, boste pred 15. uro spet začutili lakoto. Če jo boste ignorirali, lahko postanete utrujeni, leni ali pa se vas loti glavobol. A namesto po nezdravih prigrizkih raje posezite po manjšem kosilu, ki naj bo bogato s proteini in z zdravimi ogljikovimi hidrati. Obrok s 300 kalorijami bo povsem dovolj. Privoščite si jogurt z doma narejenim sendvičem ali s sadjem. Nasitila vas bo tudi žitna tablica.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)