Sladoledni zajtrk za ostrejši um

Rezultati študije, ki bodo v veselje mnogim.

12.2.2017 ob 6:00

sladoled.jpg

Vas zato, ker ste že ničkolikokrat prelomili novoletne zaobljube, peče vest? Nikar. Japonska študija (najboljša vseh časov) je namreč dokazala, da uživanje sladoleda za zajtrk spodbuja možganske aktivnosti. In to čisto zares!

Več zanimivih dejstev vas čaka na Facebooku

Tu je dokaz

Znanstvenik Yoshihiko Koga, profesor na univerzi  Kyorin v Tokiju je skupino v njej sodelujočih hranil s sladoledom, nato pa vsem je zadajal različne mentalne teste. Izkazalo se je, da so tisti, ki so se z njim posladkali takoj, ko so se prebudili, dosegali najboljše rezultate. Ne samo, da so največ nalog rešili prav, miselne težave so premagovali hitreje od ostalih. In to v primerjavi z vsemi skupinami sodelujočih. 

Podvprašanja

Da, prav imate, kakršen koli zajtrk spodbuja delovanje možganov, pa naj bo to sladoled, jajca ali smoothie. Prav tako se poraja vprašanje, ali je učinkovit le polnomastni sladoled ali šteje tudi zamrznjen jogurt.

Pa vendar…

Imate dovoljenje, da si skupaj z jajcem, toastom in avokadom zjutraj privoščite še kepico jagodnega ali čokoladnega sladoleda. Najbrž tako navdušeni niste bili vse od tedaj, ko so strokovnjaki dokazali, da je kozarček rdečega v resnici zdravju prijazen in da, če si z njim nazdravite zvečer, pomaga pri topljenju kilogramov.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)