15.12.2015 ob 2:00
Sladoled je desert, v katerem praviloma uživamo poleti. Njegov okus pa je mogoče prilagoditi tudi zimskim mesecem. V zimskih različicah prevladujeta čokolada in jajčna krema, ki slaščici zagotavljata bogat, kremast okus. Za sladko razvajanje si poglejte recept za zimski sladoled, ki ga z dodatkom mletih orehov, mandljev, pistacij in zamrznjenega sadja lahko prilagodite svojemu okusu.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Sestavine:
Priprava:
Čokolado nalomite na koščke, prelijte z mlekom ter jo med neprestanim mešanjem segrevajte na zmernem ognju, da se čokolada povsem raztopi. Mešanico odmaknite z ognja in pustite, da se pohladi.
Rumenjake in sladkor stepite v gosto zmes. To vmešajte v ohlajeno mešanico mleka in čokolade. Vse še enkrat med mešanjem segrejte, dokler se nekoliko ne zgosti. Mešanica, ki po teksturi spominja na vročo čokolado, je dovolj gosta.
Kremo pustite, da se ohladi. Večkrat jo premešajte, da se na njej ne bi tvorila skorja. Stepite smetano in jo dodajte ohlajeni čokoladno jajčni kremi.
Zmešajte in zamrznite. Zamrznjen sladoled stresite v blender in mešajte, da postane kremast. Podoben učinek boste dosegli, če ga boste med zamrzovanjem večkrat premešali. Tako pripravljeno ledeno zimsko sladico postrezite v primernih skodelicah.
Nasvet: V sladoled lahko dodate mlete orehe, mandlje, ali zamrznjeno sadje. Lahko ga prelijete s topljeno čokolado ali posujete s cimetom, naribano belo čokolado ali, če ste za nekaj novega, s pekočo papriko. Različic je torej veliko, nedvomno boste našli pravo za vas.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar