Simptomi, ki opozarjajo, da je vaše telo preobremenjeno s strupi

Morda je čas za globinsko čiščenje.

15.8.2017 ob 4:55

smoothie_ThinkstockPhotos-523680163.jpg

Naše telo je izjemen instrument, ki pa lahko ubrano igra le, če je v njem vse v ravnotežju in ravnovesju. Iz tega ga na žalost velikokrat vržejo stres, nepravilna prehrana, premalo spanja, nezadostna količina gibanja ter strupene snovi, ki se nalagajo v organizmu. Prav na preobremenjenost s strupi se telo odzove z znaki, ki jih je treba prepoznati in ob njih pravočasno ukrepati.

Kateri najbolj zgovorno pričajo, da je vaš organizem preobremenjen z neprijaznimi snovmi?

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Muči vas napihnjenost

Telo mora strupene snovi redno izločati, tudi s praznjenjem črevesja. Kako pogosto morate na veliko potrebo, je dokaj individualna zadeva, a v kolikor opažate, da stranišče zadnje čase obiskujete redkeje, kot je to za vas običajno, strupene snovi ostajajo v telesu, prehajajo v kri in povzročajo kaos, vaš trebuh pa je iz dneva v dan bolj napihnjen in napet.

Nasvet: če imate težave s prebavo, pijte več vode, pogosteje vadite ter v prehrano vključite probiotike in zeliščne čaje.

Imate slab zadah

Slab zadah ni le nekaj, kar vam pokvari večerni zmenek, temveč je morda jasno opozorilo, da je v vašem telesu preveč strupenih snovi. Res je, da so vir zanj pogosto v ustih prisotne bakterije, kaj lahko pa nakazuje, da je želodcu, črevesju in jetrih preveč strupenih snovi, katerih telo ne more izločiti.

Nasvet: omislite si kvalitetno ščetko za zobe in jezik ter dosledno skrbite za ustno higieno. Večkrat žvečite listke peteršilja in pijte peteršiljev čaj, saj je ta začimba odlična za detoksikacijo jeter.

Motijo vas vonji

Tudi za preobčutljivost na parfume, vonj po dimu ali na druge izrazite arome so kaj lahko krivi strupi v vašem telesu. Kadar imajo jetra težave z izločanjem strupenih snovi iz organizma, pogosto postanete preobčutljivi na različne agresivnejše vonjave, hkrati se večkrat pojavljata slabost in glavobol, za katera na prvi pogled ni pravega razloga, v bistvu pa gre za obrambni mehanizem telesa, ki vas skuša tako odvrniti od tega, da bi vanj vnašali še več škodljivih snovi.

Nasvet: svojim jetrom pomagajte z zeliščnimi čaji iz korenine regrata, peteršilja, pomaga pa tudi zeleni čaj.

Kilogrami so izjemno trdovratni

Veliko je razlogov, zakaj se kilogrami kar nočejo stopiti, nekateri od njih so hormonske spremembe, premalo gibanja, upad mišične mase, nepravilna prehrana in tudi nakopičeni strupi v telesu. Snovi, kot so dioksin, PCB in mnogi pesticidi se v telesu vežejo na maščobne celice ter se ne izločajo s telesnimi tekočinami, kot sta urin in znoj. Kadar je telo z njimi preobremenjeno, se je zato težko znebiti maščobnih oblog.

Nasvet: čim pogosteje uživajte organsko predelano hrano. Sadje in zelenjavo pred uživanjem temeljito perite, vadite in spodbudite znojenje, redno opravljajte malo in veliko potrebo, skrbite za hidratacijo ter bodite pozorni na pravilno in kvalitetno dihanje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)