Čiščenje obraza z mineralno vodo

Voda, s katero sicer gasite žejo kožo očisti ter jo navda z mladostno svežino.

24.9.2015 ob 6:30

voda_shutterstock_276924026.jpg

To, da je redno in temeljito čiščenje obraza ključno za lepo in zdravo polt, čivkajo že ptički na vejah.

Že slediš Mični na Facebooku?

Prav zato tej rutini namenite dovolj pozornosti in časa. Zlasti zvečer, ko odstranjujete ličila. Da pa bi bili še bolj učinkoviti, si pomagajte z mineralno vodo, s katero se sicer odžejate.

Vsaj enkrat ali še bolje dvakrat na teden obraz temeljito očistite z njo. Najbolje tedaj, ko mu kasneje nameravate nameniti še nego, s katero od hranljivih mask.

Zato je dobra

Mineralna voda kože ne zgolj čisti, pač pa jo tudi obnavlja, ji vrača sijaj, elastičnost in mladosten videz. Tehniko so sicer prve osvojile dame na Japonskem, blagodejnost mineralne vode pa so kmalu spoznale tudi pripadnice nežnejšega spola z drugih predelov obličja Zemlje.

Dokazano namreč pomaga pri zategovanju kože, deluje podobno kot piling, le da je bolj blaga, očisti tudi pore in tako odstranjuje ogrce, poleg tega pa mehurčki v mineralni vodi kožo oskrbujejo še s kisikom ter pomagajo pri blaženju videza podočnjakov.

Kako?

V velik lavor nalijte mineralno vodo in ji dodajte enako količino običajne. Obraz potopite v tekočino in v njej zdržite 10 do 15 sekund oziroma kolikor časa lahko. Na koncu obraz osušite z mehko brisačo in nanj nanesite izbrano masko.

Mineralno vodo lahko uporabljate tudi kot tonik. Nanesete jo torej na vato in z njo očistite obraz. A tudi na takšen način je ne uporabljate več kot dvakrat tedensko, da ne bi razdražili polti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)