Eliksir, ki pomlajuje in iz telesa odplakne strupe

Ne le na počutju, preobremenjenost telesa s strupenimi snovi se odraža tudi na videzu.

27.10.2015 ob 7:30

shutterstock_323732750.jpg

Čeprav jetra večina pozna kot telesni filter, je njihova vloga veliko večja. V njih se namreč shranjujejo železo, določeni vitamini in glukoza, ki jih, kadar jih telo potrebuje, sproščajo v kri. Prav zaradi številnih funkciji tega organa, je pomembno, da je vedno v vrhunski formi. To pa je dandanes težko vzdrževati.


Že slediš Mični na Facebooku?

Neprijazno okolje

Nečistoče se v telesu kopičijo zaradi neprimerne prehrane, pa tudi zaradi uporabe kozmetike, čistil in zaradi drugih zunanjih vplivov. Jetra so zaradi tega preobremenjena, kar se odraža tako na počutju kot na videzu.

shutterstock_275181923.jpg

Prvi pokazatelj preobremenjenosti telesa s strupi so temni kolobarji pod očmi ter koža brez sijaja. To pa takoj navidezno doda nekaj let. Poleg tega so tu še pogosti glavoboli, utrujenost, slaba koncentracija, slaba prebava  in še bi lahko naštevali.

Bolje je preprečiti

Še pred simptomi si zato pripravite eliksir, s pomočjo katerega bodo vaša jetra delovala lažje, kar se bo odražalo tako na vašem videzu in počutju.

Zanj potrebujete samo dve sestavini:

  • Olivno olje,
  • limonin sok.

Mešanico žlice olja in žlice limoninega soka vsako jutro spijte na tešče. Tako olivno olje kot limonin sok sta polna antioksidantov, ki nevtralizirajo delovanje prostih radikalov, ščitijo celice ter jetrom pomagajo nevtralizirati vse učinke strupenih snovi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)