Seznam nedeljskih opravil za zdrav teden

Vsako nedeljo si naredite fit načrt za teden, ki je pred vami.

8.11.2015 ob 8:00

shutterstock_269931758.jpg

Ob sobotah si navadno privoščimo uživanje in sproščanje, kar si po napornem delovnem tednu vsekakor zaslužimo. Ob nedeljah pa je čas za rekreacijo in načrtovanje tedna, ki nas čaka.

Potrebujete nekaj navdihov in nasvetov, kaj postoriti v nedeljo, da bo prihajajoči teden karseda zdrav?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Odpravite se po nakupih. Večina trgovin je odprtih tudi v nedeljo in ker imate prost dan, lahko v miru ramislite o hrani, ki jo potrebuje vaša kuhinja. Naredite seznam živil, a šele po zajtrku, saj bo seznam tako prikrajšan za nezdrava in redilna živila, ki se vam podijo po glavi, ko ste lačni.

shutterstock_276971555.jpg

Pripravite obroke za prihajajoče dni. Ko boste pripravljali nedeljsko kosilo, skuhajte večjo količino, jo razdelite v posodice in pospravite v zmrzovalnik ali hladilnik. Tako vam vsaj nekaj dni ne bo treba skrbeti za dober in zdrav obrok. Pripravite si tudi zajtrk za tri dni: v posodice nasujte po 50 gramov ovsenih kosmičev, majhno pest oreščkov, žlico kokosove moke ali mletih mandljev, ter prelijte z mlekom po izbiri. Tesno zaprite in posodice postavite v hladilnik. Tik pred zaužitjem dodajte še sveže sadje. Tudi za zajtrk ne bo treba skrbeti!

Načrtujte rekreacijo. Preverite vremensko napoved in določite, kako in kje boste telovadili v prihajajočem tednu. Ob sončnih dneh se po službi odpravite na lahkoten tek ali sprehod, obiščite telovadnico in se pridružite skupinskim vadbam. Čim bolj natančen bo načrt rekreacije, bolj se ga boste držali. Pokličite še prijateljico in vprašajte, če bi se vam pridružila. Še več namigov pa najdete v članku Nedeljske predpriprave za izgubo kilogramov.

shutterstock_281319125.jpg

Poglejte si film in se spočijte. Prižgite si svečke, skuhajte čaj in počnite to, kar imate najraje. Preberite knjigo, poglejte si film, pripravite si kopel, ... še dodatno si napolnite baterije za teden pred vami.

V posteljo se odpravite prej kot sicer. Vsaj pol ure prej kot med tednom izklopite vse elektronske naprave in se v toplo posteljo zavijte prej. Ponedeljek se bo za vas tako začel veliko bolje.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)