Nedeljske predpriprave za izgubo kilogramov

Vsako nedeljo si rečete, da jutri res začnete s telovadbo, a s ponedeljkom vse splava po vodi.

21.2.2016 ob 1:30

shutterstock_220991893.jpg

Razlog je v organizaciji in disciplini, ki se mora začeti že pred norim ponedeljkom, ko nas zasujejo z vseh strani. Preko tedna je namreč težko že razmišljati o telovadbi, kaj šele jo dejansko izvesti. A dober in učinkovit urnik je vse, kar potrebujete, motivacija za telovadbo bo nato prišla sama od sebe.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Vsako nedeljsko popoldne si zato vzemite nekaj časa za načrtovanje prihajajočega tedna. Če ste radi res dobro organizirani, lahko storite še več – načrt si zapišite in shranite ter ga nato vsako nedeljo le malce prilagajajte novemu tednu.

Načrtujte čas vadbe. Razmišljanje, da boste vadbo nekako že stisnili v svoj urnik, vas v realnosti ne bo pripeljalo niti do preoblačenja v športno opremo. Natančno si določite uro, dan in način vadbe ter to vpišite v svoj tedenski koledar. Urnik vadbe boste najlažje sestavili s pomočjo urnika vašega fitnes kluba. Razmislite tudi, katere dneve bi bilo najboljše vaditi zunaj.

shutterstock_175615403.jpg

Športno opremo zberite skupaj. Kaj vse potrebujete za vadbo? Blazino za jogo, športne copate, elastike za lase in mp3-predvajalnik imate lahko vedno pripravljene v torbi za vadbo. Dan pred rekreacijo pa vanjo le dodajte preostalo; v nedeljo si lahko okvirno pripravite opremo za čez teden. Če vadite doma, si že vnaprej pripravite zgoščenke z vadbo in uteži. Nedeljo izkoristite tudi za nadgrajevanje mp3-predvajalnika z novimi pesmimi, ki bodo pomagale pri potenju, pa tudi za pranje športne opreme, da jo boste imeli na zalogi.

Razmislite o hrani in prigrizkih. Sestavite si jedilnik za ves teden in v ponedeljek opravite nakupe. Svežo zelenjavo in sadje boste morali kupiti tudi sredi tedna. Kar se da, pripravite vnaprej: sesekljajte zelenjavo, pripravite sestavine za smutije in jih zamrznite, vnaprej si lahko pripravite tudi kosmiče za zajtrk in jih hranite v hladilniku. Vnaprej pripravite tudi zdrave prigrizke, saj se boste tako lažje odrekli hitrim in nezdravim. V vrečke si pripravite oreščke, suho sadje in nekaj koščkov temne čokolade. Poskusite tudi sadje, nekaj humusa ali krekerje.

shutterstock_127734134.jpg

Pripravite si posode z malico. Če si boste v službo prinesli malico od doma, boste zase naredili veliko. Pripravite si jo večer prej ali pa več naenkrat v nedeljo, da jo lahko zamrznete. Skuhajte juho, pripravite rižoto, lazanjo, nadev za tortilje ... Vse to lahko skuhate v nedeljo in poskrbite, da boste ves teden v službi jedli doma pripravljeno malico.

Zgodaj se odpravite v posteljo. Ko ste pripravili čisto vse ter ste dobili energijo in motivacijo za nov teden, si privoščite kopel ali daljše prhanje, potem pa se v posteljo odpravite bolj zgodaj. Zato se boste v nov teden zbudili sveži in pripravljeni na nove izzive.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)