Sedem korakov hujšanja ob celodnevnem sedenju v pisarni

Verjemite, je mogoče.

8.12.2016 ob 6:35

pisarna_shutterstock_481502263.jpg

Pretežno sedeči način življenja je za mnoge žalostna resničnost sodobnega časa. Sedimo na  delu, sedimo v avtomobilu, sedimo, ko gremo na kavo, sedimo doma. A to kvarno vpliva tako na zdravje, kot na postavo. Zato poglejte, kako lahko zanju poskrbite tudi, če večji del dneva preživite na zadnji plati.

Več namigov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.   

Načrtujte pol ure vadbe

Svoj urnik sestavite tako, da boste vanj vsaj petkrat tedensko umestili pol ure vadbe. Iz dnevnega razporeda črtajte vse, kar za vas ni pomembno (preverjanje družabnih omrežji, gledanje televizije) in čas, ki bi ga namenili temu, izkoristite za vadbo. Če ne gre brez priljubljene serije, vadite medtem, ko jo gledate.

Stopnice naj bodo telovadnica

Ko se vzpenjate v višja nadstropja ali spuščate v nižja, pozabite na dvigalo in pojdite po stopnicah. Ne samo to, če živite v bloku ali stolpnici, lahko stopnišče spremenite v telovadnico: kadar vas pesti stiska s časom in ga zmanjka za tek, se vsaj nekajkrat vzpnite ter spustite po njem.

PREBERITE še: Vsakodnevna navada, ki zagotavlja uspeh pri hujšanju

Predale pisalne mize napolnite z zdravimi prigrizki

Pozabite na čokoladice, čipse in karamele. Namesto z njimi, predal pisalne mize založite s suhim, svežim sadjem, oreščki ali nemastnimi kokicami.

Na dan popite dva in pol litra vode

Uživanje zadostnih količin vode bo odpravilo utrujenost, pregnalo glavobol in zaradi primerne hidratacije preprečilo, da bi bili žejni in te občutke prepoznali kot lakoto. Dodaten plus: če boste več pili, boste večkrat primorani na malo potrebo in tako se boste mimogrede več gibali.

PREBERITE še: Zakaj se pod stresom redim, prijateljica pa hujša

Prigrizke kombinirajte z beljakovinami

Ko vas zapopade želja po prigrizkih, posegajte po takšnih, ki so bogati tudi z beljakovinami. Te telo potrebuje za izgradnjo mišic, prav tako se prebavljajo dlje od ogljikovih hidratov in dolgo ohranjajo sitost. Kikirikijevo maslo, lupinasti plodovi, nemastna govedina, sir, trdo kuhano jajce bodo odlična izbira.

Kosilo prinesite od doma

Namesto, da si kosilo privoščite v restavraciji na delavnem mestu ali v tisti s hitro prehrano, si obrok pripravite doma. Lahko preprosto solato s piščancem, sendvič z avokadom in ribjim filejem ali katero koli drugo, z beljakovinami, vlakninami ter zdravimi maščobami bogato jed. Izbrano pripravite zvečer, jo pospravite v hladilnik in jo zjutraj vzemite s seboj na delo.

Za mizo stojte

Kadarkoli imate priložnost, vstanite izza mize: med telefonskim pogovorom, med branjem dopisa in podobnimi opravili lahko tako malo potelovadite. Kadar stojite, telo v eni uri porabi devet kalorij več, kot med sedenjem, saj se pospešita krvni pretok in metabolizem, kar pripomore k hujšanju.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)