13.2.2015 ob 10:14
Peka krofov sploh ni tako zapletena kot se zdi, če imaš pravi recept. Mična ima zate takšnega brez sladkorja, brez glutena, brez laktoze in brez cvrtja. A brez skrbi, krofi bodo še vedno tako slastni, da lahko brez slabe vesti poješ več kot enega.
Spremljajte nas tudi na Facebooku.
Za ta odličen recept se Mična lahko zahvali Katji Ropoša, ki na svojem blogu Cook Eat and Smile redno objavlja zdrave in zelo okusne recepte za zajtrk, kosilo, večerjo in še kaj vmes.
Katja je svoje krofe spekla s pomočjo posebnega pekača, ki je podoben toasterju, bralkam Mične pa svetuje, da lahko uporabijo pekač za krofe, z luknjami v sredini.
Sestavine:
Za obliv:
V prvi skledi zmešaš mandljevo moko, sodo bikarbono in sol. V drugi skledi zmešaš stopljeno kokosovo olje, jajca in med. Dodaš kakav in jajca ter sestavine iz prve sklede. Dobro premešaš in priliješ nekaj kapljic jabolčnega kisa.
Sledi peka. Krofe pečeš v pečici, ogreti na 190°C, približno 15 minut. Katja svetuje test z zobotrebcem, če so res povsem pečeni.
Obliv: nad vodno kopeljo stopiš čokolado, med in kokosovo olje. Na ohlajene krofke z žličko namažeš čokolado. Nato jih potreseš s kokosom, ki ga zlahka nadomestiš tudi s sesekljanimi mandlji ali lešniki.
Naj se uživanje brez slabe vesti začne ...
Avtorica: B. G.
Foto: Cook Eat and Smile
oddajte komentar