Povsem brezplačni fitnes

Pet zdravih hobijev, za katere ne boste odšteli niti evra.

5.10.2016 ob 5:05

fit.jpg

Medtem, ko mnogim ob misli na telovadbo, skozi možgane šinejo visoke članarine v telovadnih klubih ter nakup nove  telovadne opreme, je realnost  čisto drugačna. Oblikovanje postave in skrb za zdravje  sta v resnici lahko povsem brezplačni. Poglejte si nekaj vadb, ki so več kot prijazne do vaše denarnice.

Več namigov za zdrav življenski slog najdete na Facebooku.    

Pridružite se tekačem

Zagotovo se boste strinjali, da je tek odlična oblika rekreacije. Med njim se povečuje vzdržljivost ter krepijo pljučne zmogljivosti, telo preplavijo endorfini in tako se zmanjša stres. To so le nekateri pozitivni učinki te vadbe. Telovadne copate zagotovo že imate v omari, tek po parku, stadionu ali čez drn in strn pa je brezplačen. Če nimate dovolj motivacije, se pridružite tekaškemu klubu ali s seboj povabite prijateljico. Tek je prijeten, a v družbi je lahko še lepši.

Raziskujte okolico. Peš.

Pomislite, kako je bilo na zadnjih počitnicah, ko ste raziskovali še nepoznane kraje. Ure ste lahko hodili po ulicah zanimivega mesta in sploh niste občutili utrujenosti. Prav to lahko počnete tudi v domačem okolju. Zagotovo so kotički, ki jih še ne poznate ali jih obiskujete tako redko, da bi vas presenetili, če bi jim dali priložnost. Igrajte se turista. Zakaj pa ne.

Sprehodite psa

Če ste lastnik živali, ste vsak dan deležni brezplačne vadbe. Sprehod zjutraj, sprehod zvečer, rezultat pa jasne misli in lepo telo. Če živali nimate, sprehodite sosedovega najboljšega prijatelja ali povprašajte v bližnjem zavetišču za živali, če potrebujejo pomoč. Zagotovo vas ne bodo zavrnili. Vi pa se boste zaradi občutka, da ste storili nekaj dobrega za vas in za druge, počutili še bolje.

Podajte se v naravo

Jesen s svojimi barvami kar vabi in zakaj se ne bi njenemu klicu odzvali. Hoja po gozdu, v hribe, gore ali ob obali zagotavlja izjemne učinke tako na postavo kot na zdravje in počutje. Hkrati pa je (če odštejemo malico v nahrbtniku) povsem brezplačna. Če med tednom za daljše izlete nimate časa, izkoristite vikende in se med njimi dodobra naužijte svežega jesenskega zraka.

Meditirajte

S pomočjo meditacije sprostite mišice in misli. Obstaja nešteto načinov in tehnik meditiranja, izberite takšno, ki vam najbolj odgovarja. Kajti tudi možganom prija malce sproščanja in vadbe.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)