Pet vaj za oblikovanje telesa, ki hkrati povečajo vaš libido

Če jih boste izvajali dosledno, bodo učinki zelo pozitivni.

19.5.2023 ob 1:25 | Foto: Getty Images/iStockphoto | Avtor: P. K.

Pet vaj za oblikovanje telesa, ki hkrati povečajo vaš libido

Obstajajo številne raziskave, ki potrjujejo dejstvo, da partnerji posteljne radosti uživajo vse redkeje. Stres, naporen življenjski slog in utrujenost največkrat povzročijo pomanjkanje energije za omenjene aktivnosti.

Toda najnovejša raziskava, izvedena v reviji Medicine & Science in Sports & Exercise, navaja, da lahko z rednim izvajanjem določenih vaj povečate spolno vzburjenje, in sicer z aktiviranjem simpatičnega živčnega sistema.

Raztezanje v pozi metulja

Sedite na blazino v takšen položaj, da so noge na tleh, kot da mahate z metuljevimi krili, torej sedite na tla in podplate povežite tako, da jih podpira spodnji del. Z rokami se primite za kolena in dvigujte noge gor in dol.

Keglove vaje

Priljubljene so, ker krepijo notranje mišice medenice. So popolnoma neškodljive in ​​jih je mogoče izvajati kjerkoli. Napenjanje in sproščanje mišic vagine, kot bi zadrževali urin, je ena najlažjih keglovih vaj. Mišice močno stisnite, preštejte do deset in jih nato sprostite. Večkrat, kot boste vajo ponovili, bolje bo za vas ter za vaše tako splošno zdravje kot tudi za spolno življenje.  

Mačja poza

Spustite se na tla na vse štiri, s koleni pod boki in rokami neposredno pod rameni. Pri vdihu usmerite telo navzven in navzgor, pri izdihu pa se potegnite navznoter in v hrbtu naredite izrazito grbo ter tako ustvarite popoln lok.

Superman

Spustite se na vse štiri na tla, kolena naj bodo pod boki, roke pa pod rameni. Istočasno dvignite levo roko in desno nogo v liniji s hrbtenico, ju zadržite v tem položaju nekaj sekund, nato zamenjajte nogi in roki.

Dvig zadnjice

Lezite na hrbet na tla, noge pokrčite v kolenih in jih rahlo razmaknite. Sprostite roke in jih položite na tla ter jih ne dvigujte. Dvignite zadnjico, z rokami se držite tal, v zraku pa držite približno 10 sekund in izdihnite, ko se spustite.

Povezeto to portalu miss7zdrava.

Preberite še: Res veste, s kom spite?

Morda vas zanima tudi: Božanska Sarah: Hči francoske prostitutke, ki je postala najbolj slavna igralka na svetu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)