Pet lekcij manekenk za lepo postavo

Že dolgo ne velja več, da manekenke stradajo, temveč res dobro skrbijo za svojo postavo.

19.5.2015 ob 8:00

RTR2XV9R.jpg

Cel modni svet se zadnje čase upira presuhim in nezdravim manekenkam. Da se prehranjujejo kot ostali ljudje, zatrjujejo tudi same, le da še bolj stremijo k zdravi, sveži hrani in skrbijo za zadosten vnos beljakovin. Tako bi se sicer mogli prehranjevati vsi, zato se lahko za lepo in fit postavo marsikaj naučimo od njih.

Dekleta, ki so redno prisotna na tednih mode, kje je dogajanje še posebej stresno in kaotično, so tako delila nekaj svojih nasvetov o tem, kako se prehranjevati. Svoje modrosti so strnile v pet lekcij:

Vedno pojejte zajtrk. Slišano že ničkolikokrat, a zajtrk je prvo gorivo za cel dan, zato ga nikoli ne psekočite. Manekenke se zavedajo, je obilen zajtrk ključen za pogon metabolizma in zagotavlja energijo za cel dan.

RTR37LD2.jpg

Pijte sokove, če vam je voda predolgočasna. Sokovi naj ne nadomestijo kosila - to mora biti še vedno pravi obrok. Veliko manekenk zadnje čase prisega na kokosovo vodo ali vodo, kateri dodajo koščke osvežilnega sadja ali zelenjave: kumare, limone, ananas, jagode, itd.

Ne pozabite na topilce maščob. Avokado, losos in kava so naravni topilci maščob, zato naj bodo vedno del vašega jedilnika.

RTR2XV9L.jpg

Vedno bodite pripravljene. Oreščki, suho sadje ali beljakovinske ploščice naj postanejo obvezni del vsebine vaše torbice. Z njimi boste hitro potešili lakoto, ki vas bo popadla na poti, ko nimate dostopa do zdrave in dobre hrane.

Beljakovine, beljakovine, beljakovine. Meso, jajca, mlečni izdelki, ribe, stročnice, ... Vs ata živila so bogata z beljakovinami, ki jih vaše telo potrebuje bolj kot ogljikove hidrate. Zato poskrbite za večji vnos beljakovin in malce zmanjšajte vnos OH-jev.

Avtorica: B. G.

Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)