9.5.2016 ob 12:30
Če še niste spoznali okusa ter vseh dobrobiti čemaža na zdravje, je skrajni čas, da to spremenite. Gozdovi so ga polni, pohitite, da ga ne boste zamudili in popestrite z njim čisto vsakdanje jedi.
Več nasvetov za zdravo življenje poiščite na Facebooku.
Tudi palačinke bodo z njegovo pomočjo bogatejše z vitaminom C, preprečile bodo kopičenje slabega holesterola, spodbudile presnovo ter znižale krvni tlak. In ne bojte se, okus po česnu ne bo pretiran.
Kaj potrebujete:
Priprava:
V sesekljalniku ali s pomočjo paličnega mešalnika čemaž z dodatkom vode sesekljajte v tekočo kašo.
V posodi zmešajte jajca in moko, dodajte čemaževo kašo, sol ter dobro premešajte. Masa naj bo nekoliko gostejša, kot je običajna zmes za palačinke.
Specite palačinke in jih nadevajte s skuto, v katero lahko po želji vmešate nekaj listkov sesekljanega čemaža.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar