Resnica o hujšanju z zelenim čajem

Znanost razkriva, kakšen učinek na kilograme in odvečno maščobo premore zeleni čaj.

26.2.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Resnica o hujšanju z zelenim čajem

Vsak dobro ve, da je pot do lepe, zdrave in vitke postave tlakovana z uravnoteženo prehrano in redno telesno aktivnostjo.

A ker je pri tem dobrodošla vsakršna pomoč, tisti, ki se odločijo za hujšanje, iščejo takšne in drugačne načine, ki bi hitreje pripeljali do rezultata. Pri tem neredko naletijo na podatek, da je zaveznik tudi zeleni čaj.

Kako ta v resnici vpliva na nakopičene maščobe ter odvečne kilograme? Takole z njim povezana dejstva za Pop Sugar navaja prehranska strokovnjakinja Maya Feller:

"Raziskave na živalih, natančneje na miškah so pokazale, da so imele tiste, ki so bile hranjene s prehrano z visokim deležem sladkorja in maščob, ob tem pa so uživale s polifenoli bogate zeleni, črni ali oolong čaj, nižjo telesno maso v primerjavi z miškami, ki jim znanstveniki čaja niso dovajali."

 

Obetajoče le na prvi pogled

Zadeva se torej zdi obetajoča. A je takšna le na prvi pogled. Kajti kot je še povedala Fellerjeva, je bila nižja telesna masa sicer res zaznana, vendar razlika ni bila tako občutna, da bi lahko trdili, da zeleni čaj pripomore k hujšanju.

Če prisegate nanj, se mu zato seveda ni treba odpovedati. Konec koncev prinaša številne prednosti za zdravje, hujšali pa z njegovo pomočjo ne boste nič hitreje, kot če ga ne bi pili.

V ta namen je bolje posegati po zdravi, uravnoteženi hrani, se izogibati predelanim živilom, biti pozoren na to, koliko energije v telo vnašate in koliko porabite ter seveda redno ter dosledno vaditi. To je edini pravi način za pridobivanje ali ohranjanje zaželene oblike telesa.

Preberite še: Najpogostejše napake pri pripravi čaja

Morda vas zanima tudi: Zeleni čaj: 6 super učinkov na telo, če ga boste pili vsak dan


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)