Največja napaka pri kuhanju kokošje juhe

Da bo kokošja juha res takšna kot pričakujete, se med njeno pripravo izognite usodni napaki.

8.1.2021 ob 8:30 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Največja napaka pri kuhanju kokošje juhe

Kokošja juha ni le okusna in krepčilna, je tudi zdrava. Strokovnjaki z univerze Duke so namreč dokazali, da zaradi v njej prisotnih vitaminov, mineralov in drugih hranljivih snovi krepi odpornost, skrajša trajanje gripe ali prehlada, v njej zastopane beljakovine, ki se v tekočino sproščajo iz kokošjega mesa, pa med drugim pozitivno vplivajo na zdravje pljuč.

Seveda vse te pozitivne učinke obljublja le juha, ki jo doma pripravite iz mesa in zelenjave ter ne s pomočjo instant vsebine v vrečki, a tudi pri kuhanju ni vseeno, kako se zadeve lotite oziroma, kakšne sestavine izberete.

Ne žilavega in suhega mesa

Predvsem pozabite na mit, da je kokošja juha najboljša, če je meso, ki se kuha v družbi zelenjave, narezano, žilavo in suho. Ne, najboljša in najučinkovitejša je juha, ki jo pripravite iz celega piščanca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vince & Joe's (@vinceandjoesgourmet)

A ker vsi vemo, da se vsi deli piščanca ne kuhajo enako dolgo (stegna se denimo kuhajo dlje od prsi) profesionalni kuharji svetujejo, da meso v juhi kuhate po posebnem postopku. Tako kuhana prsa ne bodo presuha, stegna ne surova, končni izdelek pa vas zagotovo ne bo razočaral.

--> Zdravilne lastnosti kurje juhe: mit ali resnica?

Torej

Ko prsa piščanca, ki se kuha v juhi, dosežejo 155 stopinj Celzija, celega odstranite iz tekočine. Odrežite prsa in jih položite na toplo, hrbet, krila in noge pa vrnite v posodo ter jih skuhajte do konca.

Juho nato precedite in del mesa narežite ter ga vrnite v tekočino, dodajte rezance, riž ali druge dodatke, po potrebi dosolite juho in uživajte v krepčilnem obroku.

Povzeto po Miss7.

Preberite še: Deset najbolj iskanih receptov leta 2020

Morda vas zanima tudi: Osem živil, ki jih ni dobro kuhati


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)