Kako izbrati vadbo zase in se je držati

Ko enkrat najdete rekeracijo, v kateri uživate, bo fit telo prišlo samo od sebe.

30.10.2015 ob 10:45

shutterstock_242603446.jpg

Večina ljudi po poletju rekreacijo obesi na klin in jo tam pusti do naslednje pomladi. A dejstvo je, da mora biti telovadba in zdrava prehrana del vašega vsakdana in ne samo nekaj, česar se držite ob toplih dneh. Odločite se že danes spremeniti življenjski stil, ki vam bo prinesel fit postavo in seveda zdravo življenje.


Že slediš Mični na Facebooku?

Nedavna raziskava je pokazala, da 38 odstotkov ljudi, ki si želijo telovaditi, ne ve, kako naj se tega sploh loti. Če spadate v to skupino, vam lahko Mična pomaga z nekaj nasveti.

Telovadbo spremenite v druženje

K vadbi povabite svojo najboljšo prijateljico ali nekoga, za katerega si želite, da bi z njim preživeli več časa. To je odlična priložnost za druženje. Začnita obiskovati vodeno vadbo, začnita hoditi na fitnes, ali pa si omislita skupnega osebnega trenerja. Prijatelj pri vadbi vas bo spodbujal in poskrbel za to, da boste pridno hodili na telovadbo.

Cilj naj bo zabava in ne obsesija

Če vam bo vadba predstavljala zabavo in užitek, bo manj možnosti, da boste obupali, zato poiščite takšno, ob kateri boste pozabili na to, da se rekreirate. Naj bo to boksanje ali ples, važno je, da vam je všeč. Ni vam treba teči samo zato, ker prijateljica pravi, da je super, čeprav vi menite drugače.

shutterstock_167044400.jpg

Lotite se različnih vadb

Če je vaš cilj izguba kilogramov in maščobnih oblog, je ključno, da se začnete ukvarjati z različnimi vadbami. Kombinirajte kardio vadbe z vadbami z utežmi, boksanje z jogo, ali pilates s fitnesom. Možnosti je ogromno, pa še dolgčas vam ne bo. Če potrebujete pomoč, vam bodo trenerji v najbližjem fitnesu z veseljem pomagali.

Ne izpuščajte vadb na prostem

Pridno obiskovanje fitnes centra je super, a ne pozabite na svež zrak. Kadar potrebujete kardio vadbo, jo zato raje izvajajte na prostem - pojdite kolesarit, teči, na pohod, ...

Spoprijateljite se z vaditeljem

Če boste obiskovali vodeno vadbo ali si omislili osebnega trenerja, skušajte z njim ustvariti prijateljski odnos, saj boste tako bolj zavezani vadbi. Trener bo spoznal vaše šibke in močne točke, vas motiviral in vam pomagal doseči vaš cilj.

Ne pozabite na dobro glasbo

Poskočna, udarna pesem vas požene, da energijo, motivacijo in takojšnjo željo po gibanju. Sestavite si seznam svojih najljubših pesmih, ob katerih ne morete biti pri miru in jih imejte vedno s seboj v telovadni torbi.

Zdaj potrebujete le še disciplino in močno voljo. Saj zmorete!

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)