Kaj jesti danes, da boste že jutri videti odlično

Ni vseeno, kaj jeste, pomembno pa je vedeti tudi, katera hrana ima na vas najboljši vpliv.

4.11.2015 ob 10:45

shutterstock_294750755.jpg

Smo tisto, kar jemo, pravijo. In v resnici obstajajo živila, ki pripomorejo tako k lepi zunanjosti kot k dobremu počutju. Tu je nekaj takšnih, ki jih velja jesti še danes, da bo oboje že jutri fenomenalno.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Divji losos za čudovito polt. Izjemno bogat je z omega tri maščobnimi kislinami, te pa spodbujajo nastajanje kolagena v koži, jo navlažijo ter ji zagotavljajo elastičnost. Čim večkrat ga dvakrat na dan pojejte vsaj 170 gramov. Gojeni losos nima enakega učinka, saj vsebuje kar desetkrat manj omega tri maščobnih kislin od divjega.

shutterstock_268998200.jpg

Klorofil za več energije. Klorofil je pigment zelene zelenjave. Pozitivno vpliva na dotok kisika v celice, kar povečuje količino energije v organizmu. Prav tako spodbuja izločanje strupov iz telesa. Vse to pa se odraža tako na lepši koži kot na boljšemu počutju. Za dobro jutro si zato pripravite zeleni smuti. Dodajte mu špinačo, solato ali vodno krešo. Prav ta je zlasti znana po visoki vsebnosti klorofila.

Kokosovo olje za boljšo prebavo. Zaprtje je pogosta težava sodobnega človeka in je odraz nepravilne prehrane s premalo vlakninami ter neaktivnega življenjskega ritma. Na srečo obstaja zvijača, ki to težavo lahko reši: vsako jutro na prazen želodec zaužijte žličko kokosovega olja ali ga dodajte prej omenjenemu smutiju.

shutterstock_111275633.jpg

Brez glutena in mlečne kisline za blaženje napihnjenosti. Zagotovo ste že slišali, da manekenke nekaj dni pred pomembnimi dogodki ne uživajo z glutenom in mlekom bogate hrane. Za to imajo dober razlog: ta živila vplivajo na napihnjenost tako trebuha kot celega telesa. Vsaj kakšen dan se jim zato odpovejte. Zlasti, če bi naslednjega radi nekje prav posebej blesteli.

Gobe proti gripi in prehladu. Če ste se prehladili ali vas je ujela gripa, si pomagajte z gobami. Iz njih si pripravite juho ali jih uživajte kot prilogo jedem. Že po nekaj dneh se boste počutili bolje. V zelo kratkem času namreč obnovijo imunski sistem in iz telesa preženejo bakterije ali viruse, ki so krivi za vaše slabo počutje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)