Intimna nega s premišljenim odnosom do okolja

Ideja izdelka ni bila le naravna pomoč pri higieni, pač pa tudi pomoč okolju, zato so namesto vlažilnih robčkov ustvarili gel, ki ga nanesemo na navaden toaletni papir.

12.10.2020 ob 5:50 | Foto: Anže Petkovšek, osebni arhiv | Avtor: Ajda Janovsky

Intimna nega s premišljenim odnosom do okolja

Koža intimnih predelov je izjemno občutljiva, pa vendar se do nje z uporabo agresivnih sredstev pogosto obnašamo mačehovsko. Pogovarjali smo se z Veroniko Pirc, ustanoviteljico in idejno vodjo znamke Intim.me.

»V vsakodnevnem tempu potrebujemo higieno, a pogosto nimamo časa za prhanje. Glede na to, da ljudje za higieno porabijo res veliko čistilnih robčkov, smo želeli uporabniku ponuditi izdelek, ki je prijazen okolju in telesu. Naš izdelek sestavljajo 95 odstotkov vode, naravna olja in silicijev mineral,« pojasnjuje Veronika Pirc. Intim.me trenutno ponuja tri različne gele v spreju za nego intimnih predelov: Intim.me Traveller brez dodanih dišav, Intim.me Traveller z oljem čajevca in Intim.me Baby z arganovim oljem in ognjičem za dojenčke, naslednje leto pa bodo na tržišče poslal še dozirnik za gel Intim.me.

Rešitev pri vnetjih 

»Ženske imamo pogosta vnetja intimnih predelov in zanimivo je, da zdravniki odsvetujejo pretirano uporabo čistilnih sredstev, denimo vlažilnih robčkov,« pravi sogovornica in izpostavlja, da na trgu ni vlažilnega robčka, ki bi bil prijazen do našega telesa. Medtem ko vsi Intim.me geli vsebujejo le naravne sestavine, je Traveller gel z oljem čajevca namenjen prav ženskam, ki imajo pogosto vnetja. »Olje čajevca ima naravni protibakterijski učinek in ga priporočajo tudi ginekologi. Poleg tega gel vsebuje silicijev nitrit, ki kožo vrača v njeno prvotno stanje,« razloži. Izdelek, ki so ga razvijali dve leti in pol, so preizkusili tudi na nekaj uporabnicah s tovrstnimi težavami. »Rezultati so bili neverjetni. V treh, štirih dneh je bilo vnetje, ki ga prej niso mogle pozdraviti, odpravljeno.«

»V Londonu za čiščenje vlažilnih robčkov iz kanalizacije porabijo več kot milijon funtov,« opozarja Pirčeva. 

Tudi za dojenčke

Glavno vodilo ekipe pri ustvarjanju novega izdelka je bilo, da mora biti ta čim bolj naraven. »Želeli smo naravo v steklenički, izdelek, ki bo omogočil, da ne dajemo nase agresivnih sestavin, ki na koncu naredijo več škode kot koristi,« izpostavlja Pirčeva. Gel lahko uporablja vsak, tudi dojenčki, tolikokrat na dan, kot je treba. »Pri otrocih, ki imajo težave zaradi plenic, naš izdelek vzpostavlja ravnovesje,« pravi. Posebno poglavje je nega ob hemoroidih, o kateri bodo podrobno spregovorili novembra.

Ko pri roki ni prhe

»Imam kolegico, ki uči plesne vaje v prostorih brez prhe. Povedala mi je, da uporablja naš gel tudi za čiščenje telesa. Če uporabiš vlažilne robčke in nato naneseš dezodorant, je še huje, kot če ne bi naredil ničesar. Pri gelu pa je učinek enak, kot bi se umil. Tudi sama sem ga začela uporabljati tako,« sklene.

Preberite še: Pet vprašanj, ki bi jih morali zastaviti ginekologu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)