Instagram profili, ki ti vsak dan pomagajo pri duhovni rasti in graditi zdravo samopodobo

Ne zgodi se velikokrat, da priporočamo uporabo socialnih omrežji, a v nekaterih primerih so res lahko koristna.

12.9.2021 ob 5:20 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: E. N.

Instagram profili, ki ti vsak dan pomagajo pri duhovni rasti in graditi zdravo samopodobo

Odkar je svet spoznal socialna omrežja, se je marsikaj spremenilo. Od naših vsakodnevnih navad, do vedenja in načinov druženja, družabnim mrežam se je uspelo integrirati v prav vsa področja naših življenj. To je s seboj žal potegnilo tudi mnoge nezaželene posledice, med katere lahko med drugim uvrstimo nedružabnost, anksioznost, celo odvisnost in še bi lahko naštevali.

Zato v našem uredništvu še vedno zagovarjamo zdravo mero uporabe socialnih omrežji, no, v nekaterih primerih pa jih vseeno priporočamo. Na instagramu namreč obstajajo mnogi profili s pozitivno vsebino, ki ti lahko na vsakodnevni ravni zelo pomagajo. Če svoj »feed« opremiš tako, da te bo spodbujal s pozitivnimi vsebinami, afirmacijami in motivacijskimi videi, uporaba instagrama za tvojo samopodobo ne bo škodljiva. Celo koristna je lahko! Spodaj smo zato zate zbrali nekaj profilov, ki jim je dobro slediti, saj spodbujajo duhovno rast, pomagajo graditi zdravo samopodobo in širijo pozitivno energijo.

Nedra Glover Tawwab

Nedra je terapevtka in avtorica mnogih knjižnih uspešnic, prav vsak dan pa stopi s sledilci v kontakt tudi na svojem instagram profilu. Tam deli svoje misli, uporabne nasvete in izkušnje, ki ti bodo močno koristili na tvoji poti osebne rasti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nedra Glover Tawwab, Therapist (@nedratawwab)

The Good Writers

Na tem profilu boš vsak dan našla kakšen poetičen stavek ali celo odstavek, ki te bo navdihnil, da živiš v trenutku in uživaš v življenju. Na profilu so na beli podlagi brez kakršnega koli kompliciranja objavljene lepe misli, ki jih morda prebereš le na hitro, a se te držijo in te po tihem spodbujajo čez dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poets (@thegoodwriters)

The Holistic Psychologist

Za tem profilom stoji dr. Nicole LePera, psihologinja, ki ji sledi več kot štiri milijone instagram uporabnikov, snema pa tudi svoje podcaste. Na profilu vsakodnevno objavlja razlage določenih čustev, vedenjskih vzorcev in življenjskih zagonetk, v katerih se marsikdaj znajdemo ter jih z njeno pomočjo lahko prepoznamo in tako sami sebi pomagamo iz marsikatere stiske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Nicole LePera (@the.holistic.psychologist)

Moon Omens

Profil, ki se sicer osredotoča na astrološki pogled na svet, deli mnogo horoskopov, opisov znamenj in luninih men, hkrati pa vsak dan objavlja tudi ogromno afirmacij in spodbudnih besed, ki ti bodo gotovo polepšale dan. Če te zvezde zanimajo ali ne, priporočamo, da mu slediš.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moon Omens (@moonomens)

Redkobesedno

Dodajamo pa še en slovenski profil, kjer so vsak dan objavljene poetične kratke povedi ali čisto preproste pesmi, ki takole spotoma pobožajo dušo. V stresnih in hitrih časih, kjer živimo, smo veseli, da si je poezija na tak način utrla pot do posameznikov in to še kako pozdravljamo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by -gb | osebna rast (@redkobesedno)

Preberite še: Neva Robnik Čuček: Največji sovražnik ženske je monotonost

Morda vas zanima tudi: 5 krutih dejstev o življenju, ki jih je fino sprejeti, da boš srečnejša


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)