V želji po zdravju in dobrem počutju je seveda pomembno, kakšni so obroki. Vsi, ne le zajtrk, a prav temu se posvečamo tokrat in nizamo dva recepta za odlična jutranja zalogaja, s pomočjo katerih boste v letu 2017 še bolj fit.
Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.
Začenjamo z vsem ljubimi ovsenimi piškotki
Sestavine:
- Skodelica in pol (360 gramov) polnozrnate moke;
- skodelica (240 gramov) ovsenih kosmičev;
- pol žličke jedilne sode;
- pol žličke soli;
- tretjina skodelice (80 mililitrov) kokosovega olja;
- dve tretjini skodelice (160 mililitrov) medu;
- pol skodelice (120 gramov) kikirikijevega masla;
- eno jajce;
- ena zrela banana;
- žlička ekstrakta vanilje;
- skodelica mešanice rozin, čokoladnih mrvic in nekoliko zdrobljenih oreščkov.
Priprava:
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- V posodi zmešajte moko, kosmiče, sodo in sol.
- V mikrovalovki 20 do 30 sekund v primerni posodi segrevajte kokosovo olje, kikirikijevo maslo in med.
- Dobro zmešajte in dodajte jajce, zmečkano banano ter vaniljo.
- Tekoče in suhe sestavine združite ter dobro zmešajte.
- Če je zmes preredka, dodajte še malo moke in ovsenih kosmičev.
- Na koncu primešajte še rozine, čokolado in oreščke.
- Iz testa oblikujte kroglice in jih polagajte na s peki papirjem obložen pekač.
- Nekoliko jih sploščite ter jih v pečici pecite 10 do 11 minut, oziroma dokler robovi ne postanejo rjavi.
- Vzemite jih iz pečice in pustite na pekaču, da se nekoliko ohladijo (tri minute) ter jih nato prestavite na krožnik, s katerega si jih boste privoščili.
Nadaljujemo z jogurtovo kremo
Malce drugačen zajtrk oziroma malico pa predstavlja odlična jogurtova krema, v katero lahko pomakate rezine sadja ali krekerje, ter si tako zagotovite okusen zalogaj.
Sestavine:
- Skodelica in pol (360 mililitrov) nemastnega grškega jogurta;
- dve žlici sladke smetane;
- dve žlici rjavega sladkorja;
- tretjina skodelice (80 gramov) kikirikijevega masla;
- četrtina skodelice (60 gramov) narezanih slanih kikirikijev.
Priprava:
- V veliki posodi zmešajte jogurt, smetano in sladkor. Dodajte kikirikijevo maslo in dobro premešajte.
- Mešanico razdelite v štiri posodice in jo posujte s kikirikiji.
- Nekoliko jo ohladite v hladilniku ter postrezite z jabolčnimi rezinami ali polnozrnatimi krekerji.
- Če imate pri roki sladkan jogurt z okusom, izpustite sladkor.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar