5.10.2023 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.
Koruza je žito, ki ga je mogoče pripraviti na številne načine. Iz njenih zrn nastajajta moka ali zdrob, koruza pokovka se ob segrevanju spremeni v hrustljave kokice, mladi storži so odlični pečeni, malce starejši so dobri kuhani.
Ti ne samo, da so okusni, ponašajo se tudi s pestrim naborom hranilnih in zdravilnih učinkovin.
240 gramov zrn ima 680 džulov oziroma 124 kalorij in je tako odlično dietno živilo ter zaveznik v boju proti odvečnim kilogramom.
Vsebuje malo nasičenih maščob in tako ne vpliva na količino holesterola v krvi.
V koruznih zrnih je veliko vlaknin, folne kisline (vitamin B9) ter vitaminov C, B1 in B6. Vsebuje še minerale železo, cink, selen, mangan in magnezij ter omega 6 maščobe.
Sestavine:
Priprava:
Povzeto po portalu Dnevnik.hr
Preberite še: Ustvarjamo z otroki: Punčka iz koruze
Morda vas zanima tudi: Ne boste verjeli, kako zdrava je koruza, a samo, če uživamo takšno
oddajte komentar