23.7.2016 ob 6:15
Vsak čas bo po poljih začela zoreti koruza. Njeni pečeni storži veljajo za pravo poslastico, da pa se je ne bi naveličali, jo pripravite na različne načine. S sledečimi se boste lahko razvajali celo poletje.
Več namigov za poletno uživanje poiščite na Facebooku.
Klasika
Storž mlade koruze popecite na žaru, za vsako stran si vzemite približno osem minut, ga premažite z maslom in posujte s soljo.
S slanino
Slanino narežite na drobne koščke, jo rahlo popražite, posujte z njo pečen storž koruze in vse skupaj oplemenitite še s sesekljano svežo baziliko.
Po japonsko
Zmešajte enaka deleža mehkega masla in omake miso. (Tradicionalna japonska sojina krema z okusom po mesu). Z mešanico natrite pečen storž koruze in ga po želji posujte še s čilijem, zdrobljenimi posušenimi algami, v katere zavijate suši, popečenim pomarančnim olupkom in naribanim ingverjem.
Sladko in začinjeno
Zapečen storž koruze premažite z medom in blago pekočo čipotle omako, izdelano iz istoimenskih pekočih paprik, lahko pa namesto nje uporabite vam ljubo omako za žar.
Mehiško
Pečeno koruzo premažite z majonezo, jo posujte s čilijem in na koncu še z naribanim sirom po izbiri.
Avtorica: M. F.
Foto: Foodnetwork.com
oddajte komentar