5 krutih dejstev o življenju, ki jih je fino sprejeti, da boš srečnejša

Včasih v življenju ne gre vse po naših željah, a to še ne pomeni, da ne moremo biti srečni.

22.7.2021 ob 5:10 | Foto: Finn Hafemann/Gettyimages | Avtor: E. N.

5 krutih dejstev o življenju, ki jih je fino sprejeti, da boš srečnejša

Ko smo otroci, si predstavljamo, da bo v življenju vse potekalo po naših željah in si predstavljamo le, kako lepa bo pot uresničevanja naših sanj. Starejši kot smo, bolj ugotavljamo, da čisto vse ne gre vedno po načrtih in da včasih na poti naletimo tudi na ovire, strahove in zidove, ki jih moramo premagati. Da ti bo morda na tej poti lažje, spodaj naštevamo pet krutih življenjskih resnic, za katere je najbolje, da jih čim prej sprejmeš, saj boš nato lahko v življenju srečnejša.

Tvoja sreča je tvoja odgovornost

Za to, da boš v življenju srečna, si odgovorna le sama. Postavi se na prvo mesto in prični osrečevati sama sebe, ne le ljudi okoli tebe. Tudi drugi niso odgovorni za to, da te osrečijo. Nihče ne bo čez noč spremenil tvojega življenja, prav tako pa nikoli ne boš mogla osrečiti drugih, če boš nesrečna sama.

Nihče ti ne dolguje ničesar

Sliši se grozno, a v resnici moraš sprejeti, da moraš za vse, kar ti je res pomembno v življenju, poskrbeti sama. Nihče ti ni ničesar dolžan, ne finančno in ne čustveno. Ti sama moraš prevzeti vajeti življenja v svoje roke in kočijo pognati v smer, katero si želiš. To ti bo dalo občutek samozavesti in ko se boš tega začela zavedati, boš postala nepremagljiva.

 

Ne izbiraj partnerjev s potencialom

Izbira partnerja je v življenju izjemno pomembna, zato je pomembno tudi to, da izbereš nekoga, ki ti je všeč in ne nekoga, za katerega se ti zdi, da lahko postane oseba, ki si je želiš. Če boš ves čas le čakala, da se oseba zraven tebe spremeni v osebo, ki si je želiš, se bo zveza vedno nesrečno končala. Bodi iskrena do sebe in prepoznaj svoje želje, temu primerno pa nato izberi tudi partnerja.

Nimajo vsi enakega srca kot ti

In s tem ni nič narobe. Vsak človek ima svoj pogled na svet in vsak od nas življenje občuti čisto drugače. Najbrž nikoli v življenju ne boš našla človeka, ki v vseh aspektih razmišlja enako kot ti. Nauči se sklepati kompromise in se znati postaviti v tuje čevlje. Za doseganje kompromisov pa je predvsem pomembna dobra komunikacija.

Ljubezen ne sme biti boleča

Marsikdo ostaja v zvezi, ki mu povzroča bolečine in svojo odločitev zagovarja, češ, da je v ljubezni potrebno marsikaj potrpeti ali pa, da ljubezen pač boli. A temu v resnici ni tako. Ne zapravljaj svojega življenja za nekoga, ki ti povzroča bolečine in pozabi na klišejski stavek, da raje trpiš z določeno osebo, kot pa da bi bila brez nje.

Preberite še: To bi se morali naučiti iz zgodbe o Naomi Osaka

Morda vas zanima tudi: Prijetne rutine, zaradi katerih se boste vsak dan počutili sijajno


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)