10 stvari, s katerimi se v zvezi ne smete nikoli sprijazniti

Ne glede na to, kako močno si nekdo želi razmerja, so zadeve, na katere v odnosu ne sme pristati.

10.10.2023 ob 8:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

10 stvari, s katerimi se v zvezi ne smete nikoli sprijazniti

Sprijazniti se z nečim se ne sliši prav nič romantično in zato na prvi pogled ni povezano z ljubeznijo. Je pa res, da se mnogi v želji po tem, da bi osnovali ali ohranili odnos, z določenimi stvarmi pač sprijaznijo.

Včasih ni s tem nič narobe, a le, kadar gre za zadeve, ki so sprejemljive. Nekatere niso takšne in jih nikoli ne bi smeli sprejeti. Ne gre za izbirčnost, gre za spoštovanje sebe in svojih odločitev.

S čim se torej nikoli v odnosu ne smete sprijazniti?

S tem, da vas partner ne spoštuje

Spoštovanje naj bo osnova vsakega, zlasti intimnega odnosa. Če vam ga partner ne izkazuje, vas ne upošteva, vas odkrito ali prikrito zaničuje in ponižuje, potem zaključita skupno pot.

S tem, da vi ne spoštujete partnerja

Tako kot ne smete prenašati nespoštovanja sočloveka, tako ga z vaše strani ne sme prenašati on. Če med vama ni spoštovanja, vajina zveza res nima lepe prihodnost.

S tem, da so osnovne vrednote partnerja povsem drugačne od vaših

Morda se vam to na začetku ne zdi težava, a sčasoma bo med vama skopala globok prepad.

Če jih bosta skušala ignorirati, bodo razlike v osnovnih vrednotah pripeljale do skritih zamer, če se bo nekdo podrejal stališčem partnerja, bo zatrl svoj lastni jaz, če bosta o njih govorila ali jih skušala uveljavljati, bodo jabolko spora. Skratka, noben scenarij ni scenarij, ki bi obljubljal lep odnos.

Razhajanja glede osnovnih vrednot bodo prej ali slej pripeljale do težav.

S tem, da niste razumljeni

In se zato ob njem počutite, kot da bi bila vsak s svojega planeta, odtujena in osamljena. Seveda v sleherni zvezi včasih pride do nerazumevanja in občutka, da nekoga druga stran ne posluša, a biti razumljen je nekaj, kar imata oba pravico pričakovati ali celo zahtevati.

S tem, da se druga stran ne trudi

Lahko ima najlepše mišice in vedno popolno pričesko, vendar je, kar zadeva truda, pomemben tisti, ki ga je nekdo pripravljen vlagati v odnos. Če se vam zdi, da je partnerju zanj vseeno, potem se s tem ne smete kar sprijazniti.

S tem, da vam ni vedno na voljo

Dobro, ne čisto vedno, a tedaj, ko ob sebi potrebujete nekoga za pomoč, družbo ali tolažbo, naj bi to bil partner. Če imate občutek, da vas vedno znova pusti na cedilu ali drugače razočara, potem vas občutek, da ni pravi za vas, ne vara in vedeti morate, da si zaslužite boljšega.

Z osamljenostjo v zvezi se nikoli ne smete sprijazniti.

S tem, da v odnosu ni zaupanja

Zaupanje je eden o temeljev vsakega odnosa in če vi partnerju ne zaupate (ali on ne zaupa vam) potem žal nista v zdravi in kvalitetni zvezi. Nezaupanje je rak rana dobrega razmerja in z njim se res nikoli ne smete sprijazniti, ne glede na to, kdo je tisti, ki ga ne premore.

S tem, da ne moreta odkrito komunicirati

Zato je med vama veliko neizrečenih besed in misli. Odprta in jasna komunikacija je še en od pogojev za zdravo zvezo, če te med vama ni, boste prej ali slej razočarani in zato se s slabo komunikacijo res ne smete kar sprijazniti.

S tem, da ni prva misel

Ko ste veseli, žalostni, razočarani, v strahu … Oseba, s katero ste v zvezi, naj bi bila tista, s katero bi najprej delili vse te občutke. Če to ni partner, potem ni pravi partner.

Prvi človek, ki bi ga imeli ob sebi v sreči ali žalosti, naj bi bil partner.   Foto: Ivanko_Brnjakovic/Gettyimages

S tem, da ne čutite močne povezave

Včasih ni lahko določiti, kaj natančno je tisto, kar ne deluje, preprosto veste, da nista povezana tako, kot naj bi dva v zvezi bila. Ta občutek je še zadnje, s čimer se v razmerju ne smete sprijazniti.

Kajti če tega ni na samem začetku, ga po vsej verjetnosti nikoli ne bo in škoda je biti v zvezi s človekom, ob katerem niste prepričani, da sta rojena za skupno življenje.

Povzeto po portalu psychologytoday.com

Preberite še: Ste kdaj pomislili, da v razmerje vlagate preveč?

Morda vas zanima tudi: Koliko časa je smiselno reševati partnerski odnos (svetuje Bruno Šimleša)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)