10 najboljših aplikacij za jogo, s pomočjo katerih se boš počutila bolje

Bi začela z jogo? Predstavljamo deset res dobrih aplikacij za vadbo joge doma.

18.4.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages, Canvas | Avtor: N. Č.

10 najboljših aplikacij za jogo, s pomočjo katerih se boš počutila bolje

Ni dvmoma, da je joga odlična, za vzdrževanje zdravja telesa in duha. Ob izvajanju se lahko dobro raztegnete, hkrati pa pridobivate na moči in lažje obvladujete stresne situacije. K sreči lahko jogo izvajate kljub samoizolaciji. Povsem enostavno si na svojo mobilno napravo naložite aplikacijo, na tla položite blazino ali brisačo za vadbo in z vajami lahko pričnete.

Nekaj tujih medijev je izbralo deset najboljših aplikacij za izvajanje joge. Med njimi so tiste, ki se uporabljajo zelo enostavno, ponujajo različno paleto vaj, imajo najboljše učitelje joge in prikazujejo najboljše vaje.

Med njimi je kar nekaj takšnih, ki so zaradi izbruha koronavirusa, brezplačne.

Glo

Na aplikaciji Glo je naloženih več kot 4 tisoč ur vaj, med drugim za jogo, pilates in meditacijo, ki jih izvaja 50 učiteljev. Ko se prijavite na vajo, vam platforma predlaga najrazličnejše treninge, lahko pa tudi sami izberete, katera vaja bi bila za vas najbolj uporabna. Nastavite si filter za kategorije kot so nivo vaje, koliko časa naj traja, za kateri del telesa, katere vadbene pripomočke in še in še. Cena aplikacije je 18 dolarjev na mesec.

Daily Yoga

Daily Yoga ponuja več kot 500 asan, 200 vodenih vaj joge, pilatesa, meditacije in več kot 50 treningov, ki so namenjeni vsakomur, ki želi ohranjati zdrav duh v zdraven telesu. Ob vsakem treningu so podrobni nasveti in tri različne stopnje težavnosti. Bonus: Aplikacija je narejena tako, da lahko zastavljate vprašanja strokovnjakom, ki vam bodo z veseljem odgovorili. Cena aplikacije je 13 dolarjev na mesec.

Pocket Yoga

Pocket Yoga je idealna aplikacija za začetnike. Ponuja obsežen »slovar poz« za začetnike, kar pomeni, da vam tako dobro razložijo vsako pozo, da jo boste zagotovo pravilno izvajali.

Izbirate lahko med različnimi dolžinami vadbe – od le petih minut do cele ure.  Animirani učitelj vam bo sproti prikazoval vaje, vi pa mu lahko enostavno sledite. Bonus: Ker aplikacija ne zahteva spletne povezave, lahko vajo izvajate kjerkoli in kadarkoli. Cena nakupa aplikacije je 3 dolarje in od nakupa naprej jo lahko uporabljate za vedno.

Asana Rebel

Če ste ljubitelj bolj intenzivnega izvajanja joge, bi bila Asana Rebel lahko kot nalašč za vas. Aplikacija se osredotoča na vse – od kurjenja maščob do treningov za moč. Ob vajah vas spremlja energična glasba. Izberete lahko petminutni mini trening, ki je popoln za boost energije na začetku dneva. Cena aplikacije je 38 dolarjev za tri mesece uporabe ali 59 dolarjev za vse leto.

Daily Burn

Daily Burn je enostavna aplikacija za doseganje ciljev pri vadbi joge. Ko aplikacijo odprete, izberete, kakšni so vaši cilji - ali so morda pridobivanje na moči ali tudi hujšanju. Aplikacija vam nato določi ure izvajanja vaj v tednih, da bi zastavljeni cilj uspešno dosegli. Cena aplikacije je 10 dolarjev na mesec.

5 Minute Yoga

Če iščete najboljšo aplikacijo za jogo oziroma raztezne vaje pred spanjem, je ta brezplačna aplikacija kot nalašč za vas. Niti en trening ni daljši od petih minut, kar pomeni, da ga lahko zagotovo vključite v svojo dnevno rutino skoraj kadarkoli, ko imate čas. Ob vsaki pozi so jasne fotografije in podrobna navodila. Primerna je za začetnike kot že izkušene jogiste.

Grokker

Grokker je odlična aplikacija, če ste navdušeni nad jogo, vsake toliko pa si zaželite tudi HIIT treningov, pilatesa in drugih vaj. Aplikacija nudi na tisoče videozapisov in filtrov za enostavno uporabo. Izbirate lahko med intenzivnostjo vaj, dolžino treninga in opreme za trening. Aplikacija vam nudi videozapise o zdravi prehrani.

Zaradi pandemije koronavirusa je Grokker uporabnikom omogočil neomejen in brezplačen dostop do aplikacije do 30. aprila. Sicer pa je cena aplikacije 15 dolarjev na mesec.

Peloton

Bi si želeli, da bi vas na treningu vodili najboljši inštruktorji fitnesa iz New Yorka? Potem si obvezno naložite aplikacijo Peloton. Morda ste že slišali za njihove vaje na kolesih in tekačih, a imajo tudi vrhunsko jogo. Na voljo so vam tudi vadbe v živo. Trenutno je brezplačno na voljo za naslednjih 90 dni, sicer pa je cena aplikacije 19,49 dolarjev na mesec.

Find What Feels Good: Yoga with Adriene

Svetovno znana inštuktorica joge Adriene Mishler je premišljena, stokovna in prijetna učiteljica. Če boste prevzeli njeno aplikacijo Find What Feels Good boste lahko kar 25 ur uživali v njenih videozapisih. Občutek boste imeli, kot da se Adriene nahaja v vaši dnevni sobi. Sprva lahko preizkusite brezplačno testno obdobje sedmih dni, nato pa se odločite, ali boste plačali 9,99 dolarjev na mesec ali ne.

Down Dog

Down Dog ponuja skoraj 30 tisoč različnih variacij treningov, tako da nikoli ne boste naredili dveh enakih treningov. Aplikacija ima vgrajeno tudi glasbo in sedem različnih glasov učiteljev treninga, zato lahko izberete, kateri vas najbolj pomirja. Vsi njihovi programi – Down Dog, Yoga za začetnike, HIIT, Barre in 7 minute Workout – so do 1. maja letos brezplačni. Sicer pa je cena aplikacije 7. 99 dolarjev na mesec ali 49.99 dolarjev na leto.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)