10 izjemno preprostih (in učinkovitih) vaj za tanke in dolge noge

Za lepe noge poskrbite s preprostimi, a učinkovitimi vajami.

7.4.2023 ob 6:25 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

10 izjemno preprostih (in učinkovitih) vaj za tanke in dolge noge

Res je, da genetike ni mogoče pretentati, je pa mogoče nekoliko vplivati na tisto, kar je zapisano v naših genih. Tudi, kar zadeva oblike nog.

Ne glede na to, kakšne so vaše, s primerno in vztrajno vadbo ter s pravilno prehrano lahko spremenite njihov videz.

Če se vam, zdi, da so vaša stegna preširoka, je najprej treba upoštevati dejstvo, da na obliko nog med drugim vplivata tudi količina vode, ki se zadržuje v telesu ter pretok krvi.

Današnji življenjski slog je pretežno sedeč, s tem prihaja od slabše prekrvavitve nog, kar je še opaznejše, če so te med sedenjem prekrižane.

S tem je otežena izmenjava snovi v organizmu, oviran je krvni pretok, v telesu se nabira več vode vse to v kombinaciji s premalo gibanja ter nezdravimi ogljikovimi hidrati, sladkimi pijačami, kavo, slaščicami ter drugo nezdravo hrano povzroči, da stegna niso takšne oblike, kot bi si želeli.

Kako vplivati na obliko stegen?

Delo v v sedečem položaju naj ne bo izgovor za premalo gibanja. Vsako uro vstanite s stola in se sprehodite po delovnem prostoru, naredite nekaj vaj in razgibajte telo. S tem boste pospešili krvni in limfni pretok ter med drugim poskrbeli za lepše noge.

Ob tem si vsak dan vzemite vsaj pol ure za gibanje na prostem in v vadbeno rutino vključite katero od desetih vaj za tanjše noge.

Prva vaja: Na hrbtu ležite na tleh, roke odročene. Dvignete desno nogo proti levemu ramenu in jo položite nazaj na tla. Rama mora ostati vedno na tleh. Vajo večkrat ponovite, pri tem izmenično dvigajte levo in desno nogo.

Druga vaja: Položaj je enak kot pri prejšnji vaji, le da dvignjeno nogo v tem primeru pomikate stran od telesa tako dolgo, da začutite natezanje prepone. Ponovite večkrat z obema nogama.

Tretja vaja: Ležite na hrbtu z nogami na tleh. Obe nogi hkrati odmaknete od telesa in jih vrnete v začetni položaj.

Četrta vaja: Začetni položaj je stoječ, obrnjeni ste švedski lestvi. Z rokami se držite tako, da so roke iztegnjene, hrbet raven, levo nogo dvignete v zrak in z njo zamahnete čim dlje mimo desnega dela telesa.  Nogo vrnete v začetni položaj. Ponovite večkrat in izmenjujete nogi. Če lestve nimate, se lahko naslonite tudi na naslonjalo stola ali ob drugo oporo.

Peta vaja: Stojite v predklonu, roke so iztegnjene, hrbet raven držite se lestve ali druge opore. Stojite ne levi nogi, ki je popolnoma iztegnjena, desno iztegnete za telo. Vajo ponovite še z levo nogo.

Šesta vaja: Stojite ob lestvi. Nogi sta ravni. Desno nogo v kolenu pokrčite in jo dvignete čim više, roke so iztegnjene hrbet raven. Zadržite ter vrnete v začetni položaj. Ponovite še z levo nogo.

Sedma vaja: Z dlanmi in koleni se naslanjate na tla. Levo nogo iztegnete za telo in jo dvignete do maksimuma. Zadržite, vrnite v začetni položaj ter ponovite še z desno nogo.

Osma vaja: Položaje je enak kot pri sedmi, le da po vrnitvi za telesom iztegnjene noge, to najprej pokrčeno s kolenom približate prsim, šele nato jo postavite v začetni položaj.

Deveta vaja: Stojite pred švedsko lestvijo ali drugo oporo. Telo je ravno, roke iztegnjene. Levo nogo dvignete do višine, da je vzporedna s tlemi. Zadržite in jo vrnete v začetni položaj, ponovite večkrat z obema nogama.

Deseta vaja: Stojite na tleh, se predklonite in roke položite na tla, za telesom pa iztegnete levo nogo. Vrnite jo v prvoten položaj, ponovite večkrat še z desno nogo.

Povzeto po portalu Miss7

Morda vas zanima tudi: Glasba, ki (dokazano!) izboljša našo učinkovitost pri vadbi

Preberite še: Manca Izmajlova noseča pri 46: Zdravniki pravijo, da je moj organizem mnogo mlajši


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)