Šest vaj za večje prsi in košarico

Če si želite nekoliko večjo košarico, preizkusite vaje, ki krepijo mišice pod dojkami.

30.9.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: A. J.

Šest vaj za večje prsi in košarico

Za bujnejše prsi vam nič več ni treba pod nož. Razkrivamo vam nekaj naravnih načinov za povečanje oprsja. Od polnejšega dekolteja vas tako loči le nekaj vaj.

Operacije za povečanje dojk niso več moderne, v letu 2021 je naravni videz zakon. Če pa si vseeno želite nekoliko večjo košarico, preizkusite vaje, ki krepijo mišice pod dojkami.

Večje dojke brez operacije

Dojke lahko brez operacije povečamo na številne načine, eden najbolj nedolžnih in zelo učinkovitih je uporaba podloženega modrčka. Umetniki ličenja priporočajo uporabo konturinga, priljubljenega načina osvetljevanja in temnenja obraza, s katerim navidezno povečamo določene dele in se pogosto uporablja tudi na drugih delih telesa. Z nekaj vaje bodo vaše prsi brez težav videti vsaj za košarico večje.

Če se ne bojite, da bi se zredili, je še en način za večje dojke uživanje večje količine hrane. Žal pa se skupaj z dojkami povečajo tudi ostali deli telesa.

Nekatere klinike za estetsko kirurgijo za povečanje dojk ponujajo t. i. vampirski lifting. Gre za postopek, pri katerem vam vzamejo kri ter iz nje s centrifugiranjem izločijo plazmo, bogato s trombociti. To vbrizgajo v dojke in tako spodbudijo njihovo rast. Poleg tega postopek dojke nekoliko dvigne.

 

Večje dojke pa vam lahko pomaga doseči tudi redna vadba.

Vaje za večje dojke

Boksanje z utežmi

Primite dve ne pretežki uteži. Postavite se tako, da bodo stopala narazen v širini ramen. Nato z levo roko boksnite desno navzgor, z desno pa v zgornji levi konec v višini prsi. Ponovite v drugo smer.

Vaja na hrbtu

Tudi pri tej vaji potrebujete uteži. Lezite na hrbet, pokrčite kolena in dvignite zadnjico. Hrbet naj bo raven. Izmenično dvigajte uteži, tako da je desna zgoraj, ko je leva spodaj, in obratno. Če je vaja za vas pretežka, lahko najprej vadite v ležečem položaju z navpično dvignjenimi nogami.

Vaja z žogo

Če ste v dobri telesni pripravljenosti, izvajajte vajo z medicinko. Žogo postavite predse, jo zgrabite z obema rokama in delajte ženske ali moške sklece. Na ta način boste okrepili prsne mišice, prsi pa bodo videti večje.

Vaja na klopi

V fitnesu ali telovadnici poiščite nagnjeno klop in lezite nanjo na trebuh. V roke primite uteži. Vajo začnete v položaju z rokami navzdol, potem pa jih dvigujte tako, da v končnem položaju z rokami in telesom ustvarjate črko Y.

Vaja na klopi sede

Sedite na ravno klop. Glavo položite na kolena. Roke imejte ob strani. Primite uteži in dvigujte roke, tako da bo telo v obliki črke T.

Sprehajanje med sklecami

Postavite se v položaj za ženske ali moške sklece. Naredite nekaj sklec, nato pa se, hodeč po rokah, premaknite malce v levo. Naredite še nekaj sklec in se še enkrat premaknite v levo. Po še nekaj sklecah se trikrat premaknite v desno in ponovite vaje od prej.

Preberite še: Je normalno, da imam dlačice na prsnih bradavicah?

Morda vas zanima tudi: 20 dejstev o bradavičkah (1.del)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)