Osvobodite svoje prsi: 7 razlogov, da za vedno odvržete nedrček

Življenja brez nedrčka si večina ne predstavlja. Pa so res nujno potrebni?

22.4.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: P. K.

Osvobodite svoje prsi: 7 razlogov, da za vedno odvržete nedrček

Pripadnice nežnejšega spola smo celo življenje podvržene nekakšnim lepotnim smernicam in navodilom. Nošenje modrčka naredi našo postavo bolj skladno, telo pa bolj privlačno. Kljub temu pa obstaja cela skupnost žensk, ki se je temu trendu uprla in svoje prsi osvobodila. In kdaj, če ne zdaj? Službene obveznosti so prestavljene v zavetje vašega doma. Formalna oblačila so zamenjali bolj udobni kosi, zato je zdaj tudi prava priložnost, da poskusite živeti brez nedrčka.

Obstajajo številne prednosti, ki pričajo v korist svobodnim prsim. Tukaj je nekaj dejstev.

Lepša oblika

V nasprotju s splošnim prepričanjem, življenje brez nošenja modrčka ne pomeni povešenih prsi. V neki francoski raziskavi so dokazali, da prav nošenje nedrčka povzroči to, da prsi z leti izgubijo svojo naravno obliko, saj so mišice slabše razvite. Z leti tako prsi postanejo nekoliko bolj viseče, namesto da bi bile čvrste in živahne, kakršne si želi vsaka ženska. Najbolje je torej, da jih pustite v svoji naravni poziciji.

--> Športni modrčki od A do Ž 

Boljši spanec

Spanje z nedrčkom strokovnjaki že nekaj časa odsvetujejo, vendar se še vedno najde marsikatera med nami, ki to vseeno počne. Raziskave so pokazale, da nošenje nedrčka v času spanja povzroča nelagodje in da se, zaradi tega poslabša kvaliteta spanja. Če ste torej v dilemi, ali obleči tisti novi čipkasti nedrček za spanje, je odgovor ne. Vsaj, če se želite dobro naspati.

Boljša prekrvavitev

Kot so ugotovili francoski strokovnjaki, lahko ozka in oprijeta oblačila povzročijo slabšo cirkulacijo v našem telesu. Pogosto nošenje tesnih oblačil, še posebej nedrčkov, ni preveč zdravo za vašo prekrvavitev. Dolgotrajno nošenje ozkih oblačil lahko celo povzroči kardiovaskularne težave. Vprašajte se torej, če je vaš push-up vreden tega.

 

Zdrave prsi

Francoska raziskava je dokazala, da nedrčki na splošno niso nezdravi. V osnovi ne bodo povzročili nikakršnih zdravstvenih nevšečnosti ali hudih bolezni. Gre zgolj za malenkosti, ki vam lahko pomagajo pri vsakdanjem življenju. Kot smo že omenili, lahko izboljšamo spanec, ki je ključnega pomena za zdravo življenje. Izboljšal se bo tudi vaš pretok krvi, potne kapljice in odmrle kožne celice pa ne bodo ostale ujete med ozkim nedrčkom in vašo kožo. Prav zato se lahko izboljša tudi videz vaše kože, saj tkanina ne bo več dražila gole površine. Vse skupaj pa lahko še poslabšate, če nosite nedrček, ki ne ustreza velikosti vaših prsih.

Prirahnili boste

Kvalitetni nedrčki vas lahko stanejo celo bogastvo. Še posebej, če si boste zaželeli kakšnega iz nove kolekcije in bolj znanih blagovnih znamk. Ne glede na to, koliko zapravite za nedrčke, bi opustitev nošenja le teh, prinesla kar nekaj prihranka.

Rast zdravega tkiva

Znanstveniki so odkrili, da lahko nošenje nedrčka omeji sposobnosti vašega telesa za razvoj in rast zdravega tkiva v prsih. Zdravo tkivo je pomembno iz več razlogov. V prvi vrsti zmanjšuje možnosti za razvijanje različnih bolezni vaših prsi. Kot smo že omenili, se tudi mišično tkivo bolj razvije, če nedrčka ne nosite. To pa pomaga do naravnejših, bolj zaobljenih in čvrstih prsih.

Udobnost

Veliko žensk, ki so se odločile, da za vedno odvržejo svoj nedrček pa pripoveduje, da je najbolj pomemben razlog prav udobnost. Saj veste, kako je dober tisti občutek, ko po celem dnevu odpnete nedrček in spustite svoje prsi na svobodo. Karantena je pravi čas, da poskusite, kakšen je občutek. Mogoče pa bo vaš odmor od nedrčka postal pravilo in ne izjema.

Preberite še: Nihče se ni vprašal, kako bomo ženske zmogle vse to, ker je jasno, da bomo (Piše Katarina)

Morda vas zanima tudi: Ne le geni, vse to vpliva na velikost dojk


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)