Zato se vezani moški ne odpovedo masturbaciji

Ne, to ne pomeni, da zanj niste privlačni.

19.1.2019 ob 4:55

micna_seks_spolnost_postelja_zenska_moski_seksi_razmerje_zveza1.jpg

Dejstvo, da je v razmerju z vami še zdaleč ne pomeni, da se bo odpovedal masturbaciji. Konec koncev, tudi vi se zagotovo občasno poigrate sami s seboj. Ne zato, ker vam ni do seksa v dvoje, temveč zato, ker se želite malo pozabavati sami, ga trenutno ni doma, ker bi se radi bolje spoznali in še bi lahko naštevali.

Torej je skrb ob misli, zakaj to počne za zaprtimi vrati kopalnice, čisto odveč. Masturbacija je, kljub zvezi, nekaj povsem običajnega, zakaj pa se oni največkrat predajo solo zabavi? Tu je nekaj odgovorov.

To preprosto radi počnejo

Ne samozadovoljujejo se zato, ker bi bilo spolno življenje v dvoje dolgočasno, neizpolnjujoče ali jih draga ne bi zadovoljila. Masturbirajo, ker to pač radi počnejo vse od tedaj, ko so to igro okusili prvič. Največkrat res ne iščejo posebnega vzroka in samo uživajo v posledicah: dobremu počutju ter sproščeni napetosti. 

Veliko potujejo

Velikokrat je stil življenja in dela tisti, ki jih napelje na masturbacijo. Moški, ki so veliko službeno odstotni in so tedne ali celo dlje ločeni od svojih izvoljenk, na takšen način poskrbijo za zadovoljevanje svojih potreb in sproščanje spolne napetosti. Kaj pa doma? Tudi tedaj se tej zabavi ne odpovedo. Zlasti v dolgih zvezah seks ni na sporedu vsak dan. Torej je ročno delo odlična pot do potešitve.

Z drago to počneta skupaj

Vzajemna masturbacija je odlična predigra in pari, ki se tega zavedajo, si jo s pridom privoščijo. Vsem tisti, ki občutkov ob tem ne poznate, pa je namenjen nasvet: skrajni čas je, da v spolnosti odprete novo poglavje.

Masturbacija krepi veščine

Solo igrice so med drugim odličen način za izboljševanje tehnik, ki pridejo prav med seksom v dvoje. Prav to pa je še en od razlogov, ki ga moški pogosto navajajo kot razlog za masturbacijo kljub temu, da so v zvezi. In še en plus: velikokrat jim pomaga preprečiti prezgodnji izliv. Redna ejakulacija torej podaljša užitke in več veselja prinese tudi njej.

Zaradi obzirnosti

Smisel razmerja ni zgolj seks. In če ona preprosto ni za, si on pomaga drugače. Brez slabe vesti, zakaj bi jo silil v nekaj, če lahko za vse poskrbi sam?

Ker je seksa premalo

Pridejo obdobja, ko je seksa (v njegovih očeh) premalo. Eno takšnih je nedvomno nosečnost. Saj ne, da se pari vročim igricam tedaj povsem odpovedo, a dejstvo je, da so pri večini te redkejše. Zato on pač masturbira.

Iz dolgočasja

Samskim ali tistim v zvezi, je včasih dolgčas. Popestritev pa je vselej na dosegu roke.

Ker je zabavno

Med njo lahko počnejo vse, kar jim odgovarja. Imenujte to sebičnost ali kako drugače, tedaj se jim ni treba ozirati na to, kako se odziva draga, kako daleč je do njenega orgazma in kaj ji najbolj prija. Zato je lahko vse zabavno, sproščeno in prijetno. Čeprav je v dvoje prijetnejše, je včasih lepo misliti le nase.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Ni najbolj obdarjen? To je najboljša poza za vaju (penetracija je tako najgloblja) ali pa 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti)

Priporočamo tudi: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)