To so razlogi, zakaj moški sovražijo seksi igračke

Kako dragega prepričati, da so tudi njegove prijateljice?

19.4.2019 ob 4:30

seks_spolnost_ljubezen_zveza_par_poroka_postelja5.jpg

Čeprav moški o tem praviloma ne govorijo na glas, spolne igračke niso nekaj, kar bi v postelji oboževali. Nasprotno, večina se ob njih počuti neprijetno ali jih celo sovraži. Za You Tango so nekateri vendarle priznali, kje je sam srž težave. Res je, nepošteno je posploševati, a morda jih iz katerega od sledečih razlogov zavrača tudi vaš dragi. Zakaj in kako poskrbeti, da jih bo vzljubil?

Ne vedo, kaj z njimi početi

"Bom kar pošten. Pojma nimam, kako sodelovati z njimi. Čeprav je moja draga nad njimi navdušena, sem tedaj, ko katero vzame v roke, v zadregi. Seks z njimi je zame nenavaden in prav nič seksi."

Seks je nenavaden. Skoraj nemogoče je z natančnostjo predvideti, kaj se bo med njim zgodilo. Včasih je, lahko bi rekli, idealen, drugič je vir zadrege. Zlasti, kadar se odločita za kaj novega. A to ne pomeni, da se mu boste odpovedali, kajne? 

Res je, vključitev spolnih igračk lahko izzove nemalo zadrege. Vsaj v nekaj začetnih seansah. A če jih bosta uporabljala naprej, bodo postale nekaj povsem običajnega, nenavaden občutek se bo umikal prijetnemu. Seks je kombinacija najrazličnejših metod, tehnik, prijemov, občutkov. Čeprav se vam zdi, da se na znanem terenu dobro znajdete ter da mu ni treba ničesar dodajati, vsaka novost odkrije novo dimenzijo in v erotični knjigi obrne novo stran.

Zato: Če vaš dragi meni, da so seksi igračke nenavadne in odveč, je čas, da se z njim pogovorite in mu pokažete, kaj vse še lahko z njihovo pomočjo v postelji okusita. Kdo bi se namreč oziral na njegovo zadrego in si zato ne bi zagotovil izjemnih orgazmov?

Ker menijo, da so odveč

"Tu sem jaz. Jaz sem tisti, ki ji bo pričaral orgazme. Spolne igračke so zato brez pomena."

Nekateri moški so povsem prepričani v sposobnost dragi pričarati orgazme. Pohvalno za tiste, ki se na njen užitek vselej ozirajo in se trudijo. Takšnega ljubimca je nedvomno pametno obdržati. Kajti ne samo, da ve, kako se zadevam streže, dobro se zaveda tudi, kako pomemben je za ljubimko veliki O. In prav zato bo vsak, ki ne gleda zgolj nase, nedvomno dovzeten za pojasnila ter argumente, da so prav igračke tiste, ki zagotavljajo drugačne in celo boljše orgazme.

Ker menijo, da so igračke ovira

"Seks je povezovanje. Orgazmi so povezovanje. Igračke pa to ovirajo."

Edina ovira pri tem so misli. Če je v njegovih očeh cilj in smisel seksa močnejša povezava, se igračkam v resnici ne bi smeli izogibati. Kajti, kadar jih uporabljata oba, se povezujeta na nivoju, ki je celo višji od »običajnega« odnosa. Ker so orgazmi z njim daljši in močnejši je, kadar jih uporabljata skupaj, povezava celo intenzivnejša. Skušajte mu to nekako dopovedati in dokazati tudi v praksi.

Ker so zanje žalitev

"Nočem izpasti egoistični bedak, a ob njih se počutim kot smet. Zame so žalitev. Kako bi se ona počutila, če bi v posteljo prinesel napihljivo lutko?"

Vsak se sooča s svojimi negotovostmi in dilemami in seksi igračke za nekoga res lahko pomenijo žalitev. Prav zaradi takšnega razmišljanja mnogi moški ne vidijo, koliko užitkov lahko vibratorji prinašajo ženskam, temveč opazijo le, kako se ob njih počutijo sami: menijo, da jim draga z njimi sporoča, da je niso sposobni zadovoljiti. Ženske seveda tedaj, ko iz predala potegnejo igračko, ne razmišljajo tako. One v resnici sporočajo, da je seks z dragim povsem zadovoljujoč, da pa ga je mogoče prenesti na novo raven.

Če vaš dragi sodi v to kategorijo (kot veliko ostalih), ga povabite, naj vas opazuje med masturbacijo in mu povejte, da je vse še kako vroče, kadar vas pri tem dejanju gleda. Če bo za stvar, ga povabite še enkrat, le da naj tokrat orodje v roke vzame on. Ko bo spoznal, da so igračke dodatek in ne nadomestek zanj, bo morda razumel, zakaj jih imate sami tako radi, njega pa zaradi njih ne ljubite in ne cenite nič manj. 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 nenavadnih nasvetov za dolgo in srečno zvezo ali pa Kako joga izboljša spolno življenje

Morda vas zanima še: Amíe N. Milton: Naj živi vulva!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)