Kaj med samozadovoljevanjem počnete narobe

Pa se tega sploh ne zavedate.

15.12.2018 ob 5:20

zenska_spolnost_seks_orgazem_masturbacija_samozadovoljevanje.jpg

Seveda tedaj, ko razvajate sebe, pričakujete, da bo vse skupaj zabavno. In najbrž bo res. Morda pa tudi ne. Če s končnim rezultatom ne boste zadovoljni, boste morali priznati, da ste za to krivi sami. In se zamisliti nad napakami, ki jih nevede počnete. Tu je nekaj najočitnejših, katere velja čim prej odpraviti.

Na samo dejanje ne pripravite svojih misli

Miselna priprava je prvi korak do pravega užitka. Če jo boste izpustili, boste kaj lahko razočarani. Zato se sprostite, pripravite primerno okolje, zagrejte se z erotično literaturo ter si v mislih naslikajte v njej opisane prizore, uporabite domišljijo in predvsem, posvetite se sebi ter odmislite vse ostalo.

Preveč hitite

Saj vas vendar nihče ne priganja. Vzemite si čas ter dopustite, da občutki povsem prevzamejo vaše telo.

Ostajate samo pri poznanih tehnikah

Tako, kot je eksperimentiranje dobrodošlo pri seksu s partnerjem, tako je tudi tedaj, ko se igrate sami s seboj. Zato preizkušajte različne načine stimulacije, raziskujte erogene cone, telo nameščajte v različne položaje, ne omejujte se zgolj na posteljo, skratka, razširite obzorja tudi v tem pogledu.

Preveč pričakujete

Vsak orgazem pač ne bo takšen, da bi ob njem čutili potres. Včasih ga boste komaj zaznali, a nič hudega, pomembno je, da bo prinesel tisto sprostitev, ki jo tako potrebujete.

Zadržujete dihanje in krike

Pravilno dihanje je pomembna sestavina spolne izkušnje. Torej ne zadržujte sape, dihajte počasi in globoko ter ne držite v sebi vzdihov in krikov. Sprostite se, čeprav to pomeni, da boste med orgazmom glasni.

Premalo raziskujete

Tudi pri masturbaciji se lahko hitro ujamete v rutino, ki pa ni dobrodošla. Telo se spreminja, erogene točke se na stimulacijo ne odzivajo vedno enako. Zato raziskujte: razvajajte se stoje, sede, pod boke položite blazino, uporabljate obe roki ter iščite vedno nove poti do užitka.

Imate zadržke

Veliko je dejavnikov, ki lahko ubijejo pravo razpoloženje in občutke. Morda se ob dotikanju sebe počutite umazano, saj so vas učili, da je to nekaj sramotnega. Zatrite te glasove in vzorce ter si dopovejte, da s tem, ko imate radi sebe, ni nič narobe. Vsaka spolna izkušnja bo, ko boste predsodke in zadržke premagali, bolj zadovoljujoča ter pristnejša.

Ne uporabljate igračk (ali jih uporabljate prepogosto)

Spolne igračke so, zlasti med masturbacijo, še kako dobrodošle in nedvomno bi morali poiskati takšno, ki vam najbolj odgovarja. Z njo lahko stimulirate točke, ki jih sicer ne bi dosegli. A vendar se ne zanašajte le pripomočke. Prepogosta uporaba igračk vas bo namreč kaj lahko oropala užitkov, saj boste potrebovali vedno močnejšo stimulacijo in vam tista brez njih morda ne bo več zadostovala. Zdrava mera je torej nekaj, kar nedvomno gre upoštevati.

Ne segrejete igračk

Še ena pogosta napaka med masturbacijo: mrzle igračke. Te kaj lahko hitro ubijejo vzdušje, zato poskrbite, da bodo, preden bodo zašle na vaše intimne kotičke, tople. Toplina poveča občutke in zagotavlja močnejše ter daljše orgazme.

Ne uporabljate pravih mišic

Tistih, medeničnega dna, namreč. Tudi tedaj, ko se razvajajte sami, jih stiskajte in dopustite, da njihova energija prevzame celo telo. Takšno početje bo vaše orgazme postavilo na povem nov nivo in bo začinilo dogajanje takrat, ko boste v družbi z dragim.

Ne stimulirate anusa

Res je, da so posamezniki glede tega dela telesa nekoliko zadržani. A stimulacija anusa je tista, ki še okrepi seksi občutke. Ni treba, da vanj skušate kaj ustaviti, lahko pa masirate področja, ki jih običajno izpustite in počasi premikate meje, ki so največkrat zgolj v mislih. Ko boste bolj sproščeni, preizkusite moč katere od igračk, ki so namenjene zadnjični odprtini. Pustite se presenetiti, če vam ne bo všeč, vedno lahko odnehate.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Spolnost: ženski orgazem (in skrivnosti povezane z njim) ali pa V tem delu sveta skupinski seks ni tabu

Priporočamo tudi: 6 najpogostejših razlogov, zakaj ženske končajo razmerje (razkrivajo partnerski terapevti)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)