Izjemna gesta Nike Veger in Petra Polesa: na dopustu sta prosila za pomoč

Na rajskem otočku so jih pričakale smeti. Niso se pritoževali, v roke so vzeli vreče in jih do konca napolnili.

6.8.2022 ob 7:00 | Foto: Sašo Radej | Avtor: P. Pa.

Izjemna gesta Nike Veger in Petra Polesa: na dopustu sta prosila za pomoč

Blogerka Nika Veger velja za eno najbolj trajnostno naravnanih slovenskih vplivnic. Ko govori o okolju, lahko vsak vidi, da je res strastna. Ne skrbi je le za okolje, v katerem živi, temveč želi kar je v njeni moči narediti tudi, ko je na dopustu in oddihu. S partnerjem Petrom Polesom in njunima dvema hčerkama trenutno dopustuje na nekem obljudenem jadranskem otoku. Ko so prišli na otoček, so dobili vtis, da so v raju, nato pa jih so doživeli šok. 

»Na eni strani majhnega otočka je rajska plaža s kristalno čistim morjem, dvesto metrov stran, na drugi strani otoka, pa je plaža preplavljena s smetmi. Naplavljeni plastika, stiropor, sandali … ležijo vsepovsod. Smetnjaka na otoku ni. Zamižimo? Pustimo? Ukrepamo? Kaj bi naredila ti,« je zapisala Nika in njeni sledilci so hitro ugotovili, da je na Jadranu takšnih otočkov, na katerih je na kupie smeti in odvržene plastike, zelo veliko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog - trajnost (@nikaveger)

Niki onesnažena plaža ni dala miru. Šla je v akcijo in napolnila vreče za smeti. Nastavila jih je na ob plažo in zraven dodala napis. Na staro razbitino so napisali sporočilo dnevnim obiskovalcem plaže, da so očistili plažo in da zdaj potrebujejo njihovo pomoč. Prosili so jih, naj odpeljejo vreče za smeti in jih odložijo v najbližji smetnjak. In kaj se je zgodilo? Prvi dan je družinica preverila situacijo in polne vreče so bile še vedno tam. Drugi dan pa se je le našel nekdo, ki je mislim dobro tako kot družinica na oddihu in je odpeljal nekaj vreč smeti.

Zares pohvalno!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog - trajnost (@nikaveger)

Preberite še: Nika Veger: Hitra moda je izdelana z bedo in krvjo tretjega sveta

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)