Ustvarjalna družina Nike Veger: Iz odpadkov izdelujejo čestitke

Nika Veger ni le lepotna strokovnjakinja in blogerka, temveč izjemno ustvarjalna ženska, ki s svojimi idejami navdihuje tudi najdražjega Petra Polesa in hčerki Amalijo in Belo.

24.12.2019 ob 5:50 | Foto: Osebni arhiv, Instagram | Avtor: A. K. (revija Suzy)

Ustvarjalna družina Nike Veger: Iz odpadkov izdelujejo čestitke

Da so družina z veliko domišljije, smo se prepričali ob pogledu na božično-novoletne čestitke, ki jih sami ustvarjajo že nekaj let, tako pa bo tudi letos. »Čestitke izdelujemo iz reči, ki bi bile lahko odpad. Lani smo uporabili palčke sladolednih lučk,« pravi Nika, ki je sama ustvarila tudi venček, in sicer iz listov evkaliptusa.

»Prednost je, da se posuši in postane obstojen. Če pa ga vsake toliko poškropiš, pa odda še svež vonj,« nas pouči Nika.

Njena ustvarjalnost resnično ne pozna meja, svoje ideje pa vedno deli tudi s sledilkami na Instagramu, kjer je razkrila, da si je letos njena družina omislila še svojo znamko.

Takšni podvigi jim sicer vzamejo malce več časa, kot če bi jih kupili v trgovini, a je zadovoljstvo ob pogledu na izdelek toliko večje, se strinjata tako Nika kot Peter. Zadovoljna sta, ker imata tudi njuni hčerki Amalija in Bela izjemno domišljijo, po mami pa sta podedovali tudi žilico za ustvarjalnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog (@nikaveger) on

Adventni koledar jih je povezal

Med drugim si je družina letos omislila tudi prav poseben adventni koledar, ki pa ga niso napolnili s sladkarijami in plastičnimi drobnarijami, temveč se vsak dan obdarujejo z dejavnostmi, pri katerih drug drugemu posvetijo več časa.

Skupaj se na primer odpravijo na drsanje, v gledališče, pečejo piškote, iščejo najvišjo točko mesta za panoramski razgled, igrajo družabne igre, opazujejo nočno nebo, izdelujejo kopeli, sadijo žito in druge zeli, izdelujejo okraske, obiskujejo knjižnico, berejo pravljice, se sprehajajo po gozdu ter razmišljajo o tem, česa si želijo prihodnje leto.

Domiselna Nika pa nima polnih rok le ob praznikih, temveč se ves čas trudi, da bi čim manj pohajkovala po trgovinah in zapravljala za drobnarije, ki jih raje ustvarja sama. Med drugim je letos poleti izdelala svoje lasnice, ki jih je okrasila s školjkami, ki so jih nabrali na dopustih, s hčerkami izdeluje kostume za pusta in noč čarovnic, sama pa se je lotila celo izdelave police za kopalnico, na kateri shranjuje svoje izdelke za intimno nego.

Bolj ustvarjalne družine še nismo spoznali, spoznamo ob pogledu na vse umetnine, ki krasijo njihov topli dom, Nika pa ob tem poudarja, da stvari nikoli ne načrtuje, temveč je spontana, da ustvarja s strastjo, pa dokazujejo njeni končni izdelki.

Preberite še: Sedem božičnih tradiciji s strašljivim ozadjem

Morda vas zanima tudi: Darila, ki jih večina podarja naprej

Na OniPlus preberite še: Družina Prošt: Četverčki so naju veliko naučili

Na Delu in dom pa: 3 nasveti Marie Kondo za orhaniziranje shramb, podstrešji, kleti in omar


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)