Mična razmišlja: PREKLETO, ČUDEŽNA VODA DELUJE!

Kaj se dogaja s čudežno vodo.

13.7.2016 ob 6:40

voda-naslovna.jpg

Draga moja,

Prejšnji teden sem pisala o čudežni Sassy vodi, ki naj bi pripomogla k temu, da v samo štirih dneh okoli pasu izgubiš neverjetnih 10 centimetrov! Odločila sem, da zadevo preizkusim, zato da tebi ne bo treba in bova obe iz mojega odrekanja nekaj potegnili. Zabavno izkušnjo z ožjim pasom ali pa mojo alergično reakcijo na ingver. Karkoli pride prej, pač. V vmesnem času ste mi pisale, me spodbujale in spraševale, kako se počutim ter ali napitek iz limon, kumar, ingverja in mete dejansko deluje ali ne. Sedaj je prišel čas, da z vami končno delim svojo štiridnevno izkušnjo.

Ko tole pišem, se mi rosi oko in moje srce prepeva Pesem ptic trnovk, tako srečna sem namreč, da lahko s tabo delim naslednje vrstice. Veš, sama zelo težko priznam, če se motim, ampak prekleto, čudežna voda prav zares deluje! V štirih dneh sem izgubila več kot 10 centimetrov okoli pasu, tako da sem zdaj na tem predelu ožja celo od Kate Moss, bližnji so navdušeni nad mojo na novo odkrito dobro voljo, sodelavci pa pravijo, da zadnje čase še posebej žarim. Na trebuhu imam hvalevreden 6-pack pa v štirih dneh nisem naredila enega samega trebušnjaka! Ljubezenske ročke nad zadnjico so preteklost in ritka je zaobljena, kot da bi se poslužila zadnjega Kardashian trenda zadnjičnih vsadkov. Kim, j*beš implantante, vodo pij!

Počutim se naravnost fantastično in vem za kaj bom zapravila del mesečne plače – za nove bikinke, ker sem totalno huda z 10 centimetrov manj v pasu! Razmišljam tudi, da bi se začela z omenjeno vodo polivati kar po stegnih, da še tam izgubim nekaj centimetrov in se znebim celulita! Verjamem, da bi delovalo! A to še ni vse, voda očitno deluje tudi na zmanjšanje rasti dlak na nogah, tako da sem pravzaprav ubila dve muhi na en mah, hkrati pa prihranila na denarju za nove britvice! Tudi na moje lase je čudežni napitek deloval, saj so se v štirih dneh tako zgostili, da sem morala kupiti nove elastike - verjela ali ne, kar tri so mi namreč počile! To je prava revolucija! Morda celo pustim službo in začnem čudežno formulo prodajati v kakšni očarljivi steklenički. Verjamem, da bi Amerika odprtih rok, nog in denarnic pozdravila izjemno odkritje. Noro, kajne? Preveri moj dnevnik vsakega izmed štirih dni vodne kure z omenjenim čudežnim napitkom in se čudi rezultatom.

Prvi dan - TOREK

Počutje: 10/10
Pregrehe: Pet Rondo C bombonov in dva griza čokoladnega korneta, ko me je mala prosila, da ji ga primem, ker je šla lulat. Sladoled se hitro topi v tej vročini, želela sem dobro. 
Športne aktivnosti: 60 počepov, 60 izpadnih korakov z vsako nogo, 60 kletvic in 2 x 1 minuto držanja telesa v položaju za sklece z opiranjem na podlakti (o.p. plank)

 

Vsa navdušena skočim iz postelje in takoj stopim do hladilnika, kjer me čaka čudežna voda. Pripravim si dve steklenici, vsaka za liter in pol napitka. Spijem kavo in beljakovinski shake, ki ga pijejo tisti, ki se veliko gibajo. Sama se sicer bolj malo gibam, a mi je dovolj da spijem nekaj s športom povezanega pa se že počutim bolj fit. Zadovoljna se odpravim v službo in s sabo odnesem obe steklenici napitka. Tudi sodelavka je naravnost navdušena nad okušenim. »Hm, je pa takšna kombinacija okusov, da bi lahko mirno dodala še vodko ali viski, se mi zdi, da bi pasalo zraven«, se zahihita, a jo podučim, da ob štiridnevni kuri ne smem jesti nič sladkega, ne smem piti alkohola, moram pa se tudi gibati. Nič lažjega. Kaj pa je to štiri dni odrekanja proti večnosti ožjega pasu? Tekom dneva nato spijem še tri litre vode, torej vse skupaj 6 litrov tekočine, kljub predpisanima dvema litroma. Škodit ne more, kajne? Obožujem to vodo.

Večer preživim ob misli na ogljikove hidrate, katerim se izogibam in grizljam redkvice. Nom nom.

2. dan - SREDA

Počutje: 6/10
Pregrehe: 156 bobi palčk in nešteto arašidov. Ne, nič manj jih ne poješ, če jih moraš zraven še luščiti.
Športne aktivnosti: 40 počepov, 1 minuta držanja telesa v položaju za skleco z opiranjem na podlakti (o.p. plank)

zajtrk.jpg

Malce manj navdušeno zapustim posteljo in se odpravim proti kuhinji. Lačna sem. Pripravim kavo in odprem hladilnik. Hm, nov dan, nova dva litra čudežne vode. Dan brez sladkarij je izgubljen dan. Dan brez prepovedane hrane je dan brez sonca. Dan brez ogljikovih hidratov je kazen. Res hočem 10 centimetrov ožji pas, saj ni tako grozno? Začela sem se smiliti sami sebi, spila beljakovinski shake in odhitela proti službi. Počutje je slabše kot prejšnji dan, obljubljeno povečanje čiščenja organizma se še ni zgodilo. Drugi dan spijem zgolj predpisana dva litra napitka, pretiravam več ne, se pa večkrat pregrešim. Tokrat s slanimi bobi palčkami in arašidi. Mnogo njih. Bo pa 5 centimetrov namesto 10. Še dva dni. Z vsakim požirkom se mi voda bolj upira.

 3. dan – ČETRTEK

Počutje: 5/10

Pregrehe: Nutella z žlico, ampak samo ob robovih in z zaprtimi očmi. Si vedela, da če mižiš, medtem ko ješ, zadeva ne redi? Podobno velja, če nekdo drug zate naroči čokoladno torto s sladoledom. Kot da je nisi pojedla, noro.

Športne aktivnosti: tek, 8 kilometrov

nutella.png

Sodelavkin predlog glede mešanja napitka z vodko mi je čedalje bolj všeč in vse pogosteje si ga prikličem v spomin. Ne morem, ne smem. »Bodi trdna«, si govorim in se bodrim, ko vase zlivam še zadnja dva litra čudežne vode in čakam na čudež. Solato v menzi preskočim, ker so notri kumare. Tudi limonada s prijateljico mi ne tekne. In mojito z listi mete? Kar imejte ga! Vse bolj sovražim to vodo in njen okus.

4. dan – PETEK

Počutje: 2/10
Pregrehe: Viski. Vodka. Noč brez spanja.
Športne aktivnosti: 20 sočnih kletvic, ker me na vsakih 15 minut lulat

voda.jpg

Zjutraj namesto običajnega zajtrka pojem narezano kumaro in limone, preostanek vode pospravim in pijem skozi celo popoldne. Zadnji dan kure se očitno začne prečiščevanje telesa, saj sem ves dan razpeta med pisalno mizo in toaleto. Zvečer upoštevam sodelavkin nasvet in sestavine čudežne vode preizkusim v kombinaciji z viskijem … in kasneje še vodko. Moram priznati, da je okusno. Morda pa sem napačno prevedla tuj članek in gre za alkoholni koktajl? 

Dan po zaključeni vodni kuri: 5. dan – SOBOTA

Počutje: -2/10
Pregrehe: Glej 4. dan 

Športne aktivnosti: 15 kletvic in 15 obljub, da nikoli več ne pijem alkohola, 15 premikov od postelje do kavča in nazaj. Čutiš vsako mišico. Otroku se izogibam, nazadnje ko me je videla z mačkom je zgrožena rekla: »Ja mami, kakšna pa si? A si zbolela?«

Teža: 62 kilogramov! Pridobila sem dodaten kilogram. Šiviljski trak mi je zaplenila hčerka in z njim po hiši sprehaja plišastega zajca Marjana. Moj pas ni ožji. Napihnjena sem kot v 4. mesecu nosečnosti, verjetno zaradi vseh 6 kilogramov kumar, ki sem jih pojedla v tem času!

Draga moja, zdaj vidiš? Ta voda in njen kvazi shujševalni učinek na telo je eno navadno sranje! Zakaj sem te ves čas kolumne vlekla za nos in dajala občutek, da zadeva resnično deluje? Ker se taisti manipulativni način uporablja pri številnih novih dietah z izjemnimi obljubami in neresničnimi zgodbami. In prav vsaka zgodba deluje. Deluje do te mere, da se ženske zamislimo, mnogokrat pa zadevo tudi preizkusimo, bodisi z nakupom bodisi s preizkušanjem. Tako si tudi ti med prebiranjem prvih treh odstavkov zagotovo razmišljala, kako boš po službi skočila v trgovino in nakupila vse potrebno za štiridnevno vodno kuro. Ni potrebno. Prihrani denar. Zadeva ne deluje. Okus je sicer izjemen in v teh vročih dneh, ko te visoke temperature hitro pustijo dehidrirano in se prileže nekaj osvežilnega, omenjena voda resnično poboža brbončice in ohladi organizem. To pa je tudi vse. Če si navajena spiti toliko vode kot jo sicer jaz, torej najmanj tri litre dnevno in večkrat posežeš po kumarah in limonah, ti ta vodna kura ne bo prav nič pomagala. Če pa si nagnjena k temu, da večkrat pozabiš na hidracijo in se moraš prisiliti, da spiješ nekaj tekočine čez dan, pa verjamem, da zna zadeva blagodejno vplivati na čiščenje tvojega telesa in morda uspeš na račun več popite vode zmanjšati vnos hrane. Posledično boš morda res izgubila kakšen kilogram, centimeter ali dva, nikakor pa ne obljubljenih 10. Zna pa se tudi zgoditi, da boš po zaključeni kuri zelo hitro pridobila nazaj izgubljene kilograme, saj se boš vrnila k starim prehranjevalnim navadam. 

Čudežna voda tako deluje le na eno stvar. Na žensko psiho. Na žensko željo po hitrih rešitvah, ki obljubljajo nebesa in zelo hitro postavijo na realna tla. Na žensko upanje, da obstaja način, ki ne zahteva preveč odrekanj in bo v kratkem času popravil leta slabih prehranjevalnih odločitev. Z načrtnim odrekanjem in črtanjem določenih živil iz jedilnika pa naj bodo to zgolj sladkarije, se tvoje telo postavi v bran, saj ob hipni prepovedi doživi šok in se temu primerno začne tudi obnašati. Če ne boš našla ravnotežja med zdravimi in »nezdravimi« prigrizki, ne bo pomagala nobena vodna dieta, polna luna ali prstani za hujšanje, še več, ob vsakem tovrstnem shujševalnem podvigu boš kvečjemu pridobila kakšen kilogram, ker boš kompenzirala prepovedano z drugimi živili. Tako kot jaz. V življenju nisem pojedla toliko bobi palčk kot v teh štirih dneh, tudi z žlico še nisem praskala po robovih kozarca z Nutello in zraven mižala. Ok, zadnje je laž, ampak veš, kaj mislim.  
Čudežnega recepta za ožji pas in hitro izgubo kilogramov tako ni, vsaj jaz ga še nisem našla. 

Tudi v prihodnje bomo očitno 351 dni telovadile in se odrekale hrani za tistih 14 dni popolnega telesa na plaži. S čudežno vodo ali brez. Zato nikar ne verjemi vsemu, kar prebereš. Raje deli ta članek, boš naredila več, kot bi z vodno kuro. Pa ne zato, ker sem jaz avtorica, ampak ker je prav, da si pomagamo z izkušnjami, znanji in vsemi neumnostmi, na katere naletimo. Če pa boš to objavo na Facebooku všečkala IN delila, boš v naslednjih 24 urah spoznala princa na belem konju, dobila povišico, prav tako pa boš imela bolj redke dlačice pod pazduho. 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)