Ideje za pusta hrusta: V kaj se našemiti in kam preganjati zimo

Pred nami je pustna sobota, s tem pa prihaja tudi nekaj otroških radosti in zabave za tiste, ki še nismo prerasli pustnih šem.

7.2.2018 ob 8:10

maja.jpg

Kdo pravi, da se za pusta zabavajo samo otroci? Pustne zabave in karnevali so pri nas vedno bolj priljubljeni tudi med odraslimi, pustnih rajanj pa ne manjka niti v nočnih klubih. Zbrali smo nekaj namigov za letošnje pustovanje, pa tudi šopek idej za tiste, ki še ne veste, v kaj bi se našemili, a bi radi ostali inovativni.

Pustno dogajanje se bo v soboto že dopoldne začelo v prestolnici – Ljubljanski karneval obsega veliko pustno povorko po mestnih ulicah in zabavni program na Kongresnem trgu. Sprevod mask bo krenil ob 11. uri z Novega trga čez Šuštarski most na Mestni trg nato bo zavil na Stritarjevo ulico in Prešernov trg ter naprej po Wolfovi ulici na Kongresni trg, kjer se bodo skupine predstavile in izvedle svoj nastop. Najbolj znane med pustnimi šemami v Sloveniji so sicer ptujski kurenti, cerkljanski laufarji, škoromati iz Hrušice, v okolici Ljubljane pa so najbolj znane maškare in petelini iz Dobrepolja. Med dnevnimi dogodki se bodo po Sloveniji odvili še Mednarodna karnevalska povorka na Ptuju, pa karneval v Cerknici, ki se spremeni v Butale, pustni sprevod na Cerknem, v Mariboru, Drežnici, Radovljici, Tržiču, Podkrimski karneval na Igu in še kje …

Z mestnih ulic v nočne klube

Kaj pa zabava za polnoletne? Ko pade noč, bo v prestolnici pestro tudi v nočnih klubih, kjer tradicionalne maske načeloma zamenjajo liki iz pop kulture in druge sodobne različice maškar. Kam na žur? V najbolj priljubljeni ljubljanski kleti, klubu K4 bodo maškare na funk, disco in house rajale na PrePustnici, pustna sobota se obeta tudi v klubu Cirkus, v Orto baru bodo Orto Maškare na The Dancing Queen plesale na plesne hite iz 70., 80. in 90. let, v klubu Gala Hala na Metelkovi se obeta Zeleno sonce: Slovenska pustna popevka, v koncertni dvorani Rog bodo ljubitelji bobnov in basov plesali na Bojler: Bassquerade, v Centralni postaji bodo nostalgijo klicali z dogodkom Trash Hits: Maškurce, našemljeni greste lahko tudi na zabavo v lokal Sputnik na Viču ali na Disco Karneval z JaMirkom v Cvetličarno.

V kaj se našemiti, če ne želite biti mačke, čarovnice ali policistke? Če ste pravi foodieji, se lahko oblečete v vašo najljubšo malico!

A post shared by mylifeaslynz (@mylifeaslynz) on

A post shared by Melanie (@melaniebaas) on

A post shared by ChopSwap (@chop.swap) on

Če so ličila vaša ljubezen, se letos preobrazite z njihovo pomočjo! Nekaj idej smo našli pri slovenskih umetnicah ličenja Maji Gorenc in Daši Korpar.

A post shared by Maja Gorenc (@makeupmaii) on

A post shared by Maja Gorenc (@makeupmaii) on

A post shared by Maja Gorenc (@makeupmaii) on

A post shared by Maja Gorenc (@makeupmaii) on

A post shared by DK Makeup (@deekaymakeup) on

A post shared by DK Makeup (@deekaymakeup) on

A post shared by DK Makeup (@deekaymakeup) on

Avtor: Maja Fister

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)