Maja Gorenc: Slovenska umetnica ličenja z 31 idejami za Halloween

Noč čarovnic je pred vrati, nekaj navdiha za letošnje maske pa smo poiskali pri domači umetnici ličenja Maji Gorenc.

29.10.2017 ob 6:00

1-min.jpg

Maja Gorenc je umetnica ličenja, ki se med drugim navdušuje nad make-upom s posebnimi učinki. Svoje delo redno objavlja na Instagram profilu @makeupmaii, kjer lahko najdete vse od glamuroznih do kreativnih make-upov in posebnih efektov. 

Prav na Instagramu smo odkrili njen projekt, ki ga je poimenovala #31daysofhalloweenchallenge. To pomeni, da je skozi ves oktober prav vsak dan objavljala nove ideje za make-up oziroma maske na temo noči čarovnic.

"Že pred časom sem se odločila, da sama sebi postavim izziv in preizkusim svojo kreativnost. Halloween se mi je zdela odlična priložnost," nam je zaupala Maja, s tem pa kup novih idej za maskiranje pokazala tudi nam.

prva.jpg

Make-up, ki ga ustvarja tudi po tri ure

Maja za izvedbo kompleksnejših mask porabi od 2 do 3 ure. "Odvisno je tudi od tega, ali uporabljam samo make-up ali tudi kakšen latex. Pri vudu lutki sem na primer porabila okoli 2 uri, ker je bilo veliko detajlov in senčenja. Pri senčenju vedno porabim največ časa, saj ravno to vsaki poslikavi doda bolj realističen videz," nam je pojasnila ustvarjalka.

Ogromno navdiha dobi kar na Instagramu, Pinterestu in preko tv serij in filmov. "Včasih vidim kakšno bolj zapleteno masko in jo že iz radovednosti poskusim narediti tudi sama. Dostikrat pa se zgodi, da v glavi nimam točne ideje, kaj hočem ustvariti in potem improviziram za make-up mizo," pravi.

7-min.jpg

DIY umetna kri: javorjev ali koruzni sirup, rdeča jedilna barva in sladkor

Za svoje maske uporablja vse od barv na vodni osnovi do bolj kremnih produktov, odvisno od make-upa, sicer pa je glede pripomočkov precej iznajdljiva. 

"Če kakšne barve ali teksture nimam, jo z malce iznajdljivost ustvarim iz makeu-pa, ki ga imam pri roki. Poleg teh osnov pa mi v omari nikoli ne manjka latexa, raznih bleščic in različnih vrst krvi," pravi Maja, ki nam je zaupala tudi domač recept za kri, ki jo lahko scoprate sami doma. Zmešate namreč javorjev ali pa koruzni sirup in rdečo jedilno barvo, zmes pa lahko zgostite s sladkorjem.

3-min.jpg

"S posebnimi efekti se lahko preleviš v čisto drugo osebo"

"Že od majhnega sem redno spremljala modo in make-up. Ko sem v filmih in revijah videla kakšen look, ki mi je bil všeč, sem kasneje to poskusila narediti na sebi ali narisati na papir, čez leta pa sem začela razvijati svoje ideje," nam o svojih začetkih pove certificirana umetnica ličenja, ki rada eksperimentira.

3a-min.jpg

"Sicer se s popolnim glam make-upom počutim odlično in rada preizkušam nove načine ličenja, a vseeno mi je mogoče še bolj pri srcu make-up s posebnimi efekti. To v Sloveniji še ni tako razvito, a njim se dejansko lahko preleviš v čisto drugo osebo in karakter. Tudi sicer me je vedno vleklo v svet kreative in visoke mode. Najbolje se počutim nekje vmes, med lepotnim make-upom in posebnimi efekti," pojasnjuje Maja, ki bo počasi začela tudi sama izdelovati maske, česar se še posebno veseli.

Preberite še --> Daša Korpar: Slovenka, ki si z ličili lahko povsem spremeni obraz

2-min.jpg

Letos bomo gledali zombije, vampirje, ranjence in okostnjake, pa tudi klovne, Harley Quinn, Jockerja in Daenerys Targaryen

In katere maske bodo letos najbolj priljubljene za noč čarovnic? "Mislim, da bo spet veliko klasike, kot so zombiji, vampirji, okostnjaki in razni ranjenci. Pričakujem pa še vedno veliko Pennywise klovnov iz filma IT, Harley Quinn in Jokerja iz filma Suicide Squad, pa mogoče tudi kakšno Daenerys Targaryen. Ti trenutno prevladujejo na družbenih omrežjih," napoveduje Maja. Nekaj njenih idej in izvedb mask, ki jih je ustvarila kar na sebi, si poglejte v fotogaleriji.

Avtor: Maja Fister

Foto: Maja Gorenc/osebni arhiv


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)