Horoskop: Tvoje idealno prijateljstvo

Horoskop o tem, kakšen prijatelj ste.

26.3.2018 ob 4:40

prijateljice_ThinkstockPhotos-629759456.jpg

Ne glede na to, ali astrološkim napovedim in horoskopom zaupate, ali ne, vedno je zabavno prebrati, kaj napovedujejo zvezde in predvsem, kakšne lastnosti pripisujejo različnim astrološkim znakom. Z nekaterimi se najbrž strinjate (s tistimi, ki so vam všeč), z drugimi ne (s tistimi, ki na vas mečejo senco).

Kaj pa bi o vas rekli prijatelji? Kakšni ste v njihovih očeh, kaj pri vas cenijo in kaj vam zamerijo? Tudi to je, kot so zapisali na portalu Man Repeller, odvisno od tega, v katerem znamenju zodiaka ste rojeni. Pa gremo lepo po vrsti.

Oven

Kot prijatelj ste: družabni, hitro in z lahkoto navezujete stike, vendar niste vsiljivi in nikogar s svojim odnosom ne dušite. Obožujete, kadar ste nekomu za zgled in vzor, neprecenljivo se vam zdi, da vas drugi posnemajo in vam sledijo, čeprav jim neizmerne naklonjenosti ne vračate vedno. To pa ne pomeni, da ste brezbrižni. Kadar ste pri volji, lahko veliko date.

Vaša največja težava: hitro ste užaljeni.

Lik, s katerim se najbolj poistovetite: Cookie iz serije Imperji.

Vaši najboljši prijatelji: dvojček, vodnar, lev in strelec.

Bik

Kot prijatelj ste: predvsem zvesti in predani. Sodite med tiste ljudi, ki imajo prijatelje še iz zgodnjega otroštva. In ti dobro vedo, kaj se v življenju dogaja z vami, saj se trudite vzdrževati stike ne glede na to, kakšne razdalje vas ločujejo. Ste dober prijatelj, vedno na voljo za nasvet ali pomoč. Prijateljstvo jemljete zelo resno in tisti, ki so vam blizu, to vedo in cenijo.

Vaša največja težava: lahko postanete ljubosumni, celo posesivni ter zato včasih naporni.

Lik, s katerim se najbolj poistovetite: Monica Geller iz Prijateljev.

Vaši najboljši prijatelji: riba, rak, devica, kozorog.

Dvojčka

Kot prijatelj ste: priljubljeni, vedno v središču pozornostih. Ljudje vas imajo preprosto radi. Imate širok krog prijateljev iz različnih življenjskih obdobji in najverjetneje vse združite na vaših pompoznih rojstnodnevnih zabavah. Čeprav se včasih zdi drugače, znate poslušati ter zabavate vse, ki so v vaši družbi.

Največja težava: vaša prijateljstva niso vedno prav globoka, razen, če se z nekom res povsem povežete na intelektualni ravni.

Lik, s katerim se poistovetite: Shoshanna Shapiro iz serije Punce.

Najboljši prijatelji: oven, lev, tehtnica, vodnar.

Rak

Kot prijatelj ste: spontani. V bistvu se ne trudite za prijatelje, temveč dopuščate, da se zadeve odvijajo povsem same od sebe. Ste pa dokaj izbirčni in ne spustite vsakogar v svojo bližino. A ko se enkrat z nekom ujamete, ste izjemno razumevajoči ter nudite brezpogojno podporo in razumevanje. Ljudje se pogosto k vam zatekajo po nasvet in vi ste jim vedno pripravljeni pomagati. 

Vaša največja težava: ste zelo občutljivi in če vas nekdo prizadene, tega zlepa ne odpustite.

Lik, s katerim se najbolj poistovetite: Hannah Horvath iz serije Punce.

Vaši najboljši prijatelji: bik, tehtnica, škorpijon, riba.

prijatelji_micna.jpg

Lev

Kot prijatelj ste: ne prav izbirčni. Kajti vi ste preprosto radi obkroženi z ljudmi. Zlasti takšnimi, ki znajo okrepiti vaš ego. Obožujete, kadar ste v središču pozornosti in ne prenesete, da bi vas kdo zasenčil, čeprav tega nikoli ne bi priznali. Pa vendar ima to tudi pozitivno plat: zlahka združujete ljudi in ste velikodušni. Tudi na izletih in divjih zabavah, denimo.

Vaša največja težava: vsi vas morajo ceniti, hvaliti, že skoraj častiti. Sicer kaj hitro postanete slabe volje.

Lik, s katerim se najbolj poistovetite: Samantha Jones iz Seksa v mestu

Najboljši prijatelji: dvojček, tehtnica, oven in strelec.

Devica

Kot prijatelj ste: malo sramežljivi, zato težko sklepate prijateljstva, ko pa enkrat z nekom to povezavo vzpostavite, ostanete z njim v dobrem in slabem. Raje imate enega dobrega prijatelja, ki nase pritegne pozornost in ste v njegovi senci. Tako občutite manj pritiska. Nočete namreč preveč izstopati. A kadar je ta v težavah, se vedno lahko zanese na vas.

Vaša največja težava: pomanjkanje samozavesti in pretirana občutljivost, zaradi katere ste hitro v zadregi ali užaljeni.

Oseba, s katero se lahko poistovetite: Miradna Hobbes iz Seksa v mestu.

Najboljši prijatelji: rak, škorpijon, bik, kozorog.

Tehtnica

Kot prijatelj ste: družabni. Imate veliko prijateljev in uživate v njihovi družbi. Ste komunikativni ter imate radi pisano in veliko druščino. Vaši prijatelji se k vam pogosto zatekajo po nasvet, saj znate odlično ločevati med dobrim in slabim. Ker imate izrazit okus za estetiko, ste pogosto tudi njihov stilist in modni svetovalec. 

Vaša največja težava: hitro se začnete dolgočasiti in včasih ste kar malo zahtevni.

Oseba, s katero se lahko poistovetite: Serena van der Woodsen iz Opravljivke.

Najboljši prijatelji: lev, strelec, dvojčka, vodnar.

Škorpijon

Kot prijatelj ste: skrbni in imate raje nekaj dobrih prijateljev, kot pisano množico površnih. Ste modri, ljudje se k vam radi obračajo, kadar so v težavah in jih mučijo resne zadrege. Vedno imate na voljo dober nasvet in primerno rešitev. Ste tudi dober vodja in tisti, ki so v vaši ozki družbi, vam brez pomisleka sledijo.

Vaša največja težava: imate kar nekaj sovražnikov iz preteklosti, v katere so se spremenili prijatelji, ki so vas nekoč razočarali. Ne znate namreč odpuščati.

Lik, ki vas najbolje ponazarja: Blair Waldorf iz Opravljivke.

Najboljši prijatelji: tehtnica, kozorog, rak, riba.

Strelec

Kot prijatelj ste: nezapleteni. Zlahka oblikujete nova prijateljstva, pri tem vam pomagata vaša sproščenost in šarm, ki se jima ni mogoče upreti. Zato imate veliko prijateljev. Hitro se znajdete v novih, neznanih situacijah, vaši prijatelji vas radi povabijo na izlete in potovanja, saj ste odlična, zabavna družba.

Vaša težava: ne navežete se prav radi in kaj kmalu se ob ljudeh začnete dolgočasiti.

Osebnost, ki vas ponazarja: Poussey iz serije Oranžna je nova črna.

Najboljši prijatelji: tehtnica, vodnar, oven in lev.

Kozorog

Kot prijatelj ste: zvesti in predani. Kajti prijateljstvo je za vas pomembna vrednota. Radi imate dolge, stabilne odnose, ki jih ne začenjate brezglavo in nepremišljeno. Vedno ste na voljo za nasvete in skrbite za prijatelje, vendar niste vsiljivi in čakate, da se oni obrnejo k vam po pomoč. Ste zelo zvesti in zato odličen prijatelj.

Vaša največja težava: malo ste skrivnostni in zadržani in nikoli ne odpustite izdaje.

Lik, ki vas najbolje ponazarja: Hermione Granger iz Harry Potterja.

Najboljši prijatelji: škorpijon, riba, bik in tehtnica.

Vodnar

Kot prijatelj ste: priljubljeni. Imate ogromno prijateljev, še sami ne veste, koliko jih je. Radi ste med ljudmi, ste družabni, a se nočete preveč navezati na določeno osebo. Sploh pa ne prenesete, da bi kdo bil do vas preveč zahteven ali posesiven.

Vaša največja težava: raje, kot ljudi, imate svobodo, zato ste v očeh mnogih površni.

Lik, ki vas najbolje ponazarja Ilana Wexler iz serije Broad City

Najboljši prijatelji: strelec, oven, dvojčka, tehtnica.

Riba

Kot prijatelj ste: nekako privlačite ljudi, ki so v stiski. Pa naj bodo v težavah ali zgolj v dilemah, imajo srečo, da vas imajo ob sebi. Znate odlično poslušati, previdno povedati in vselej pomagati. Ta dinamika je značilna za vsa vaša prijateljstva.

Vaša največja težava: pogosto v skrbi za druge pozabite nase.

Oseba, ki vas najbolje ponazarja: Jane iz serije Devica Jane.

Najboljši prijatelji: kozorog, bik, rak, škorpijon.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)