Drugačne počitnice: Zabava sredi ničesar

Kaj, če ne počitnikujete, v katerem od priljubljenih letovišč.

18.7.2016 ob 7:00

plaza.jpg

Končno je nastopil tisti dan. Dan, ko polne kovčke in nahrbtnike naložite v avto in se z družbo odpeljete na počitnice. Tokrat ne v mesto, kjer se meljejo množice turistov in se vsako noč vrstijo divje zabave, temveč v kočico daleč od norije. Res je stara in osamljena, brez možnosti takšne in drugačne elektronske zabave, a prijetna in na srečo od nje ter do obale jezera, reke ali morja vodi le nekaj korakov. 

Obetajo se vam torej prave robinzonske počitnice. Ideja vam je všeč, vendar vas malce skrbi, da bodo pred koncem postale dolgočasne in se jih boste naveličali. Če boste skupaj z družbo poskrbeli za pravo zabavo, se to ne bo zgodilo. Potrebujete nekaj idej?

Ideje za nore počitnice poiščite tudi na Facebooku.

Družabne igre v vodi in na kopnem

Morda se še spomnite počitnic brez mobilnega telefona, interneta ter takšnih in drugačnih napravic. Torej časov, ko so bili glavni dopustniški rekviziti žoga, blazina, loparji in vodne pištolice. Tu so še karte, pantomima in druge, že pozabljene družabne igre. Podoživite otroštvo in prebudite otroka v sebi. Zabavno bo.

Nočno kopanje

Vsi, ki so ga okusili vedo, da gre za nepozabno izkušnjo. Nikar je ne zamudite.

Žurka na plaži

Nočno taborjenje ob ognju, po možnosti kitari, pečenem krompirju in dobri pijači. Zabava, ki si jo lahko privoščite vsak večer, nikogar ne bo motila.

Raziskovanje okolice

Najbrž peš, če imate možnost, si izposodite kolo ter se pri lokalnih prebivalcih pozanimajte o najlepših kotičkih vaše dopustniške destinacije ter jo dodobra raziščite in spoznajte.

Hobiji na plaži

Nabirajte lepe kamenčke ali prazne školjke, jih nanizajte na vrvice ali nalepite na podlago ter razveselite z njimi tiste, ki vas čakajo doma.

Športne aktivnosti

Tek, joga, pilatesi, plavanje, potapljanje. Nedvomno boste našli šport, ki je kot nalašč za vas.

Zidanje peščenih gradov

Če imate možnost se preizkusite v grajenju peščenih skulptur. Grad je seveda prvi, ki vam pride na misel, a naj se vaša ustvarjalnost ne konča pri njem. Priredite lahko pravo tekmovanje v izdelavi umetnin iz peska.

Izkoristite moč žara

Omislite si piknik z vsem, kar sodi zraven in se zabavate bolje, kot kdaj koli prej. Kajti počitnice bodo zagotovo še prehitro minile.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)