»Zapustil me je z e-mailom in izpraznil najin skupni račun.« (Resnična izpoved)

Izpoved seksologinje, ki dokazuje, da tudi tisti, ki so glede zvez v teoriji dobro podkovani, v praksi lahko naletijo na velike ovire.

26.2.2023 ob 5:45 | Foto: Antonio Guillem/Gettyimages | Avtor: M. FL.

»Zapustil me je z e-mailom in izpraznil najin skupni račun.« (Resnična izpoved)

Seksologinja Ann Peck v svoji knjigi Nasmeh navzven: skrivnosti, seks, sramota in iskanje ljubezni do sebe (Smiling on the Outside: Secrets, Sex, Shame and the Search for Self-Love) razkriva nemalo podrobnosti iz lastnega življenja, s katerimi dokazuje , da se tudi tisti, ki so v teoriji glede zakona, zvez, spolnega življenja in intime dobro podkovani, v praksi lahko znajdejo pred velikimi ovirami.

Takole niza svojo zgodbo, kako ji je mož kar v elektronski pošti predlagal ločitev in za povrh še izpraznil njun skupni račun.

Najprej šok

"Pred približno petimi urami sem prejela njegov mail in še vedno sem otopela. Njegove besede sem v mislih ponavljala znova in znova, sprejela sem dejstvo, da je najin zakon končan in upala, da bo šlo vse gladko, brez odvetnikov.

Prejšnji večer sva se sprla, sedaj pa je predlagal ločitev in ko je začetni šok popustil, sem ga poklicala in vprašala, kaj sledi. Komaj sem zadrževala solze, a ko sem izustila to vprašanje, sem dojela, da je najina ločitev resničnost.

»No, Ann, pomeniti se morava, kako bova razdelila premoženje in poskrbela, da bova oba imela dovolj za  življenje,« je dejal.

Približno pol ure sva se pogovarjala in na koncu je prišel do tega, da je z e-mailom hotel le zbuditi mojo pozornost, da v resnici ni hotel ločitve in da bi rad priložnost, da bi mi dokazal, da sem zanj edina.

Že nekaj let sva imela odprto zvezo, čeprav sem si želela, da bila v najinem življenju le midva, da v njem in v najini spalnici ne bi bilo drugih. Hotela sem, da bi bila zanj dovolj.

A ko je to govoril, sem imela v trebuhu čuden občutek, moje solze so tekle, besede sem slišala že neštetokrat in tokrat sem dojela, da se te igrice ne grem več. Res je, strinjala sem se z odprto zvezo, a zaradi nje sva se pogosto ujela v začaran krog prepirov in sprav. Vedela sem, da še enega cikla ne bi preživela.

Po dolgem pogovoru sem bila izčrpana, zdelo se mi je, da se bom sesula in namesto, da bi rekla tako, kot sem velikokrat prej: verjamem ti, sem izjavila, da je konec in da se bova pogovorila kasneje."

Kasneje ni nikoli prišlo

"Večino dneva sem preživela na telefonu s prijateljico. Povedala sem ji, kaj se je zgodilo, prebrala sem ji možev mail, ki je pripeljal do te situacije, povprašala me je o denarju, ki ga imava na skupnem računu ter mi svetovala, naj polovico zneska takoj prenesem na svojega.

Dejala sem ji, da to pa res ni treba, saj oba želiva ločitev izpeljati brez drame in da mu zaupam.

Zvečer sem utrujena zaspala, zjutraj pa me je nekaj prešinilo in s tresočimi prsti sem se vpisala v najino spletno banko ter videla, da je stanje na najinem računu 0. Na tisoče dolarjev je izginilo.

Sesedla sem se, kajti spoznala sem, da se je uresničil moj največji strah: pobral je najin denar.

Kaznoval me je, ker stvari nisem več hotela početi tako, kot jih je hotel početi on. Moj, sedaj že bivši mož je namreč vedel, da se v življenju najbolj bojim dvojega: da ne bom ljubljena in da ne bom imela občutka varnosti."

Vzel mi je oboje

"Gledala sem v zaslon računalnika, ki je kazal stanje na računu. Največji strahovi so postali resničnost, preden sem dojela, kaj se dogaja, sem se znašla stisnjena pod mizo, zibala sem se naprej in nazaj, soba je postajala temna.

Kasneje sem ugotovila, da v resnici ni šlo za strah pred izgubo ljubezni in finančne varnosti, temveč za strah pred mojo nezmožnostjo obvladovanja teh stisk, če bi do njih prišlo.

Na koncu sem sebi in drugim dokazala, da sem dovolj močna in da zmorem vse, kar mi nameni življenje, reševati tudi sama."

Povzeto po portalu Yahoo.com

Preberite še: Angelina Jolie ujeta v družbi mladeniča: Je na obzorju nova ljubezen?

Morda vas zanima tudi: Ločitvena odvetnica: moški v teh petih poklicih se najpogosteje ločijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)