Ločeni spregovorili o tem, kaj je bila kaplja čez rob (razlogi za ločitev)

Vsaka ločitev je zgodba zase in vsaka se zgodi iz svojega razloga.

23.9.2022 ob 8:39 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Ločeni spregovorili o tem, kaj je bila kaplja čez rob (razlogi za ločitev)

Ločitev nikoli ni lahka in nihče se v zakon ne podaja z mislijo, da bo nekoč podpisal ločitvene papirje. A je že tako, da se dandanes vse več zvez konča klavrno in da vse več parov sklene, da je konec skupne zgodbe.

Vsaka ločitev je zgodba zase in razlogi zanjo so na moč različni, velikokrat tudi zanimivi. Nekaj takšnih je zbral portal Your Tango.

Preveč pijače

Krivec za ločitev je bila pijača. On je rad pregloboko pogledal v kozarec in končno dojel, da je alkoholik. Ona pa mu je očitala, da potem, ko je prenehal piti, ni bil več zabaven.

Težava z nepremičnino

Par se je stalno prerekal glede nakupa hiše. Na koncu je on dojel, da je ona ne želi kupiti, kajti ni bila povsem prepričana, če sploh še želi biti v zakonu.

Prevara

Ona noseča, on pohoten. In ker jima je rizična nosečnost onemogočala pogoste podvige, jo je on prevaral. Večkrat. Trudila sta se ohraniti zakon, a se ni izšlo. On sedaj priznava, da tedaj res ni bil dober človek.

Ni hotela otrok

On je želel družino, ona je to vedela, vendar je vedno znova našla razlog za odlašanje. Na koncu je dojel, da ona otrok sploh noče.

Nasilje

Ko so spori prerasli v fizično obračunavanje, je on spoznal, da je treba nekaj spremeniti in se čim prej ločiti.

Brez podpore pri porodu

Ko so jo ob štirih zjutraj zbudili popadki, je ni hotel peljati v porodnišnico in za pomoč je morala prositi sosede. Seveda je bila to kaplja čez rob.

Igre na srečo

Kockanje je bil njen velik problem. Kako velik, je on dojel šele, ko sta zaradi njenih iger na srečo ostala brez hiše. Za dom prepozno, a za ločitev ne.

Rada je imela ženske

On je vedno sumil, da je ona lezbijka, ona ga je prepričevala v nasprotno. Na koncu sta oba, zlasti ona, morala priznati, kaj je v resnici v ozadju njene nesreče. Ločila sta se, ona je že tri leta v srečni zvezi z žensko, on je še vedno samski.

Brez pogovora o težavah

Nista se pogosto in veliko prepirala, a tudi pogovarjala ne. Zlasti ne o težavah, ki sta jih pometala pod preprogo. Prav nakopičene zamere in nesoglasja so na koncu njega pripravili do tega,  da je zakonu naredil konec.

Med njiju je prišla žalost

Včasih se partnerja ločita, ker en od njiju ne zna premagovati žalosti zaradi določenega dogodka, drugi pa ne ve, kako mu pomagati ali vsaj pokazati razumevanje. Prav to se je zgodilo enemu od parov. Osebna tragedija je na njunem zakonu pustila premočan pečat.

Vedno je govorila o ločitvi

Vedela je, da je on v vsakem primeru proti ločitvi. To dejstvo je bilo njeno orožje in je v vsakem sporu igrala na karto ločila se bom. Na določeni točki je bilo njemu dovolj in je papirje za ločitev vložil sam.

Skoraj je uničil odnos s sinom

On je pred vrata postavil njenega 19- letnega sina iz prejšnjega zakona, ker je v službi dal odpoved, ni pa našel novega dela. Dejal je, da odraslega človeka, ki noče delati, ne bo podpiral.

Sin je šel živet k očetu, se vpisal na fakulteto in jo končal, našel delo in na koncu znova zaživel z mamo, ki ga je zaradi bivšega skoraj izgubila.

Preberite še: »Pri 18-ih sem spoznala sorodno dušo. On jih je imel 42 in bil poročen« (resnična zgodba)

Morda vas zanima tudi: »Življenje se mi ni izšlo tako, kot sem pričakovala« (resnična izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)