Glavni krivec za težko prebolevanje razhoda

Konci ljubezenskih zgodb nikoli niso lahki, obstaja pa malenkost, zaradi katere jih je tako težko preboleti.

22.1.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Glavni krivec za težko prebolevanje razhoda

Konci zvez so težki. Pika. Celo kadar v razmerju že lep čas ni bilo sreče ter zadovoljstva, dolgo ostanejo srčna bolečina, grenak priokus in vrtinec čustev, s katerimi se je težko soočati.

Tudi celjenje ran po zaključku poglavja je vse prej kot preprosto in hitro. Nasprotno, je izjemno boleče ter dolgotrajno in prinaša nešteto spoznanj, s katerimi se je težko sprijazniti.

Eno od najbolj krutih pa je dejstvo, da druga stran ni prepoznala vaše prave vrednosti. Da za sedaj že bivšega partnerja niste bili dovolj dobri, da bi vas ljubil in da bi želel ostati z vami, piše Thoughtcatalog.

 

S to mislijo se je zelo težko vsakič znova zbujati v novo jutro in živeti z njo iz dneva v dan.

Kljub najboljšim namenom vseh, ki vam zagotavljajo, kako čudoviti ste, kako mu je lahko žal, da vas je zavrgel in vas zasipajo s podobnimi tolažbami ter zavedanju, da razhod ni zgolj vaša krivda navkljub, je vedno prisotna misel, ki gloda kot črviček: nisem bila dovolj dobra. Ta vas spremlja na vsakem koraku in praktično ni se je mogoče znebiti. Zelo zelo dolgo.

Dejstvo, da druga stran ni prepoznala vaše prave vrednosti

Prijatelji in družina vas lahko še tako podpirajo in spodbujajo ter vam nudijo oporo in vas prepričujejo, da ste fantastični ter posebni. A to, da se je zveza končala ne dokazuje tega, da bi res bili izjemni in neprecenljivi. V vaših očeh to kaže na ravno nasprotno.

Prav soočanje s temi mislimi, pa naj bodo še tako neupravičene, je zato najtežji del razhoda. In žal ni bližnjice, po kateri bi jih lahko kar najhitreje premagali. Pustite času čas. 

Preberite še: Šest opozoril, da ne bosta zmogla rešiti težav (in je razhod najboljša pot)

Morda vas zanima tudi: 11 žensk o trenutku, ko so v razmerju spoznale, da si zaslužijo več


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)