Pet nasvetov, ki vajino zvezo varujejo pred razhodom

V prid dolge, kvalitetne in srečne zveze je dobro upoštevati pet nasvetov, ki razmerje zavarujejo pred propadom.

29.11.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet nasvetov, ki vajino zvezo varujejo pred razhodom

Kdor trdi, da je zlahka ohranjati trdno zvezo, laže. Kajti razmerja zahtevajo delo in trud obeh partnerjev, pred razhodom pa jih zavarujejo tudi modri nasveti, ki zagotavljajo skladen odnos. Pet takšnih, ki bodo prišli prav vsem parom, navaja Pure Wow.

Upoštevajta razmerje 5:1

Normalno je, da med partnerjema kdaj pa kdaj pride do sporov ter da včasih koga kaj zmoti, kar tudi pove. A pravo razmerje med pozitivnimi in negativnimi interakcijami je tisto, ki na koncu tehtnico prevesi uspehu ali neuspehu zveze v prid.

Študija inštituta Gottman je izpostavila nekaj, kar obljublja pozitiven izkupiček. In sicer pravilo 5:1. Kajti, kot so dokazali tamkajšnj strokovnjaki, najuspešnejšo zvezo osnujejo pari, pri katerih eni graji sledi pet pohval. Pa naj bodo te besedne, s poljubom, z objemom ali drugačnim izkazovanjem naklonjenosti.

Spoznajta vse jezike ljubezni

V svoji knjigi pet jezikov ljubezni (The 5 love languages) avtor Gary Chapman, zakonski svetovalec in terapevt, navaja, da je vsako ljubezen mogoče izraziti na pet načinov: s pohvalami, z uslugami, s sprejemanjem in dajanjem daril, s fizičnim stikom in s kvalitetnim preživljanjem skupnega časa.

Vsak par bi moral v korist uspešnega razmerja uporabljati vse.

 

Pogovorita se o seksi urniku

Je že tako, da na začetku razmerja par vedno najde čas tudi za spolne radosti. A bolj, ko se zveza krepi, raste in zori, več obveznosti, kot imata partnerja, bolj, kot postajajo zadeve ustaljene, bolj umirjeno je tudi v spalnici in kaj rado se zgodi, da za seks preprosto zmanjka časa in volje.

Čakati na spontan naval strasti ni najbolj priporočljivo, saj kaj lahko do njega sploh ne pride. Rešitev v tem primeru je načrtovani seks. "Res je, ne more se pohvaliti s spontanostjo, nepredvidljivostjo in mu manjka element presenečenja, a dejstvo je, da je spolno življenje ključna sestavina zveze, ki jo lahko velikokrat ohrani le načrtovani seks," je povedala strokovnjakinja za razmerja Jenna Birch.

Kvalitetno preživljajta čas … narazen

V razmerju bosta seveda veliko časa preživela skupaj. A tako, kot so pomembni trenutki, ki jih namenjata drug drugemu, so pomembni tudi tisti, ki si jih vzameta vsak zase, za svoje priljubljene aktivnosti, hobije, prijatelje, družino …

Začasna ločitev resnično okrepi razmerje in hkrati prinaša zadovoljstvo vsakemu posamezniku.

Takoj se opravičite

Vsak ga včasih polomi, hote ali nehote prizadene, užali ali drugače rani človeka, ki ga ima sicer rad. In edini pravi način, da popravi krivico, je iskreno opravičilo. To naj bo podano takoj po neljubem dogodku ali neprimernih besedah, spremlja pa naj ga obljuba, da se kaj takega ne bo več ponovilo.

Najbrž je odveč poudarjati, je treba obljubo držati.

Preberite še: Kako izboljšati razmerje: 12 malenkosti, ki jih lahko storita že danes

Morda vas zanima tudi: Rešitev za razmerje brez seksa


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)