»Ti si se odločil, da greš, jaz sem ostala z zlomljenim srcem« (resnična izpoved o prebolevanju)

Se sprašujete, kako preboleti razhod? Ta resnična izpoved ženske vas bo navdihnila, da svojo bolečino spremenite v izkušnjo in poiščete notranjo moč, ki vodi k pravi ljubezni.

8.9.2022 ob 8:11 | Foto: Unsplash | Avtor: D. L.

»Ti si se odločil, da greš, jaz sem ostala z zlomljenim srcem« (resnična izpoved o prebolevanju)

Razhod je lahko izjemno boleč proces, a na koncu mnogi spoznajo, da je bila ta pot zanje zdravilna, saj so zaradi nje odkrili sebe na povsem nov način – končno so videli nekoga, ki je močan in pripravljen na pravo ljubezen, ki si jo zasluži.

Izpoved ženske, ki je prebolela boleč razhod, vam lahko pomaga razumeti, da je zlomljeno srce vedno mogoče ozdraviti:

»Vedno sem bila ena tistih žensk, ki so si po razhodu hitro opomogle. Nisem si dovolila, da bi se potopila v samopomilovanje ali obup. En dan sem jokala, nato pa sem se zbrala  in nadaljevala s svojim življenjem. Spoznala sem, da je v redu, da stvari hitro prebolim, grem naprej in bivšemu pokažem, da sem močnejša.

Toda pojavil si se ti, moški, ki je pokvaril moj načrt in mi uspel popolnoma zlomiti srce. Skupaj sva bila približno eno leto in kljub dejstvu, da je bilo najino razmerje čustveno turbulentno, sem mislila, da si pravi zame. Resnično sem te ljubila. To se mi še nikoli ni zgodilo.

V moji glavi sem ustvarila načrt, kako bo izgledalo najino življenje. Dala sem ti vse, a bolj kot sem se trudila, manj si mi nudil.

Zelo sem se trudila zate, a ni bilo dovolj. Skupaj sva preživela toliko, da sem verjela, da sva nezlomljiva in bova premagala vse težave.

Toda ko si se odločil oditi in si me zapustil, sem bila zmedena in zlomil si mi srce. Vedno sem ti stala ob strani, ljubila sem te, a si se kljub temu odločil oditi.

Del mene je verjel, da te nikdar ne bom prebolela. Preizkusila sem vse svoje stare trike in poskušala ohraniti pozitivno miselnost ter se osredotočiti nase. Nenehno sem se pogovarjala s prijatelji, premišljevala in analizirala sem, kaj se je zgodilo – a nič ni pomagalo.

Mislim, da je to zato, ker je večina mojih nekdanjih fantov pokazala vsaj nekaj žalosti zaradi konca zveze, ti pa nisi pokazal niti kančka obžalovanja.

Nadaljeval si s svojim življenjem, kot da se ni nič zgodilo. Pravzaprav si začel sklepati nova poznanstva in pozabil na žensko, ki te je ljubila.

Bila sem sama in moj načrt se je moral spremeniti. Kljub temu sem si te še vedno želela in sem te močno pogrešala. Sčasoma se je moje življenje spremenilo.

Dolgo se mi je zdelo, da lebdim in sanjarim, namesto da bi živela - bil si del mojega uma in moje preteklosti. V nekem trenutku sem preprosto prenehala biti pozorna na to.

Potem je prišlo do preobrata. Nenadoma sem te prebolela. Toda ko si se vrnil v moje življenje, sem končno dobila priložnost najti svojo resnico.

Ko sva dobila delo v istem podjetju, sem se lahko soočila s tabo. Nenadoma si želel nazaj vse, kar si imel. Hotel si priznati, da si vse zamočil, da si se motil. Hotel si me nazaj.

Znašla sem se v situaciji, ki sem si jo vedno želela, in morala sem se odločiti. Toda morala sem ti reči ne.

Ko si me prosil, da bi bila spet skupaj, sem končno spoznala, da mi je bolje brez tebe. Stvar, o kateri sem predolgo sanjala, da se bo zgodila, je bila tik pred mano in tega si nisem več želela. Vse si namreč spoznal prepozno.

Vedela sem, da sem te prebolela, ker nisem več neprestano razmišljala o tebi. V moji glavi, ko sem bila zaljubljena vate, si bil ena oseba, v resnici pa si bil popolnoma drugačen. In zato sem danes hvaležna, da se je vse tako izšlo.

Hvaležna sem, da si me zapustil, ker sem se tako vrnila k sebi. Hvaležna sem, da si naredil to, kar te je osrečilo, in me pustil oditi, ker imam zdaj življenje, ki sem si ga vedno želela.

Preizkušnje, skozi katere sem šla po razhodu, so me oblikovale v nepopolno različico sebe, ki jo vsako jutro vidim v ogledalu.

Potrebovala sem dolgo časa, da sem to spoznala, vendar sem vedno imela moč izbire. Imela sem moč izbrati, kakšna bom in kako se bom počutila. Nikoli nisi videl, koliko sem vredna zate, a tega ti ne zamerim več. To je zdaj vse za mano.

Vem, da sem te prebolela, ker si te ne želim več. Zdaj namreč nočem več trpeti, ampak biti srečna.«

Prirejeno po Sensa Srbija

Preberite še: »Življenje se mi ni izšlo tako, kot sem pričakovala« (resnična izpoved)

Morda vas zanima tudi: Top ideje, kako poletno garderobo prilagodimo prihajajoči jeseni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)