Dianina prijateljica razkrila šokantno podrobnost o zakonu Charlesa in princese

Prijateljica pokojne princese Diane je prepričana, da odločitev za zakon s tedanjim princem Charlesom ni zrasla na njunem zeljniku.

17.2.2023 ob 12:11 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Dianina prijateljica razkrila šokantno podrobnost o zakonu Charlesa in princese

Prijateljica pokojne princese Diane, britanska novinarka, scenaristka in ustanoviteljica produkcijska hiše Instinct Productions, Jemima Khan, je v svojem novem dokumentarnem filmu z naslovom Kaj ima ljubezen s tem (What’s Love Got to Do With It) povedala, da je bil zakon princese in tedanjega prestolonaslednika navdih za njen nov film, piše Mirror.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jemima Goldsmith (@khanjemima)

"Njun zakon je bil v bistvu dogovorjen. Vem, da se to zdi preživet koncept, a nemalo zakonov, z vidika globalne populacije, je še danes dogovorjenih, še ne tako dolgo nazaj pa je bila to tudi v Veliki Britaniji splošna praksa," je dejala Khanova.

Ko sta se sedanji kralj Karel in Diana leta 1981 zaročila, je bilo njemu 32 njej pa 19 let. Pred tem sta se srečala le nekajkrat, pripoveduje v filmu, ki v središče postavlja dogovorjene zakone.

"Resnična težava pri tem je, če je dogovorjena poroka hkrati prisilna. Delček mene je prepričan, da sama ne bi imela nič proti, če bi me starši predstavili primernim kandidatom. Mogoče bi mi s tem storili celo uslugo," je še povedala v intervjuju za časopis The Mail on Sunday’s You.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royalisticism (@royalisticism)

Polemike že za časa zakona

Namigovanja o tem, da je bil zakon med princeso in sedanjim kraljem ne le dogovorjen, temveč tudi prisilen, so se pojavljala že, ko je ta še bil aktualen.

Diana in Karel sta imela pred zaroko le 12 zmenkov in mnogi so verjeli, da poroka ni bila njuna volja, a je Diana tedaj takšna namigovanja zanikala.

Leta 2001 je novinarka Ingrid Seward za Reader’s Digest zapisala: "Nekoč sem Diano vprašala, če je bil njen zakon dogovorjen, a mi je ona, dokaj nejevoljna, odgovorila, da sta se za poroko odločila ona in Karel. 'Ne kraljica. Midva. Nihče drug', je dejala."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Diana Spencer (@memory_of_lady_diana)

Čeprav sta odločitev o poroki sprejela Diana in Karel, pa to ne pomeni, da nista bila iz ozadja deležna vplivov in celo pritiskov. Dobro znano je, da je bil ženin tedaj naklonjen Camilli, ki pa ni ustrezala profilu prestolonaslednikove neveste.

Stric kralja Karla Lord Mountbatten naj bi mu celo dejal, da je prisrčno, da je zaljubljen, a to ne sme vplivati na njegov zakon.

Ko sta se začela Karel in Diana sestajati, je kraljeva družina njuno zvezo odobravala. Ona je bila mlada, lepa in iz primerne družine, princ Philip je sinu prigovarjal, naj ne okleva, temveč naj Diano zaroči ali jo pusti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Prestolonaslednik je bil pod pritiskom, saj je njuna zveza postala medijska zgodba in vsi so bili prepričani, da bi se Karel in Diana morala poročiti.

"Moč in vpliv medijev sta me potiskala proti zaroki in poroki in zadev na določeni točki ni bilo več mogoče ustaviti.

Če bi se na koncu umaknil, bi povzročil pravo katastrofo," je razmere z Diano tesnemu prijatelji kasneje opisal sedanji britanski monarh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by daily princess diana. ✨ (@ddianaspencer)

Povzeto po portalih Mirror in Cheat sheet.com

Preberite še: Razkrita pretresljiva vsebina pisem princese Diane: »Če bi vedela, nikoli ne bi pristala na to«

Morda vas zanima tudi: To je bila »zlobna mačeha« princese Diane


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)