Zakaj so poletne romance tako privlačne

Težko najdemo slabo plat poletnih romanc.

7.7.2016 ob 1:00

poletno.jpg

V najbolj vročem letnem času so pogoji za sklepanje novih poznanstev, tudi tistih, bolj intimnih, popolni. Vroči dnevi, topli večeri in gola koža so le nekateri dejavniki, ki kar kličejo k poletnim avanturam. 

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

"Praviloma so tako moški kot ženske v tem letnem času veliko bolj sproščeni," pojasnjujejo strokovnjaki za medsebojne odnose. Spremenjena je vsakdanja rutina, obveznosti so malce potisnjene na stran, komunikacija lažje steče, na prvem mestu je želja po zabavi. Vrstijo se festivali, prireditve, veselice in koncerti. Ti nudijo veliko priložnosti za prijetna srečanja, ki se kaj lahko razvijejo v nekaj več.

Svoje prida višja samozavest, saj kar 87 odstotkov pripadnic nežnejšega spola meni, da so najprivlačnejše prav poleti. Tu so še moški pogledi. Oni se že pregovorno najbolj zanašajo na oči in seveda hitreje opazijo nasmejana in sproščena dekleta v kratkih oblačilcih. Tudi tiste, ki  jih v dolgih hlačah in debelih plaščih sploh ne bi. Vse se torej ujema in zato je poletje idealno za zabavne romance. 

Res so te  v mislih večine povezane z morjem, vendar slana voda in palme niso pogoj zanje. Celo v domačem mestu lahko pozornost zbudi nekdo, ki ga sicer sploh ne bi opazili. 

In čeprav jih spremlja sloves kratkega trajanja in naj bi se z jesenjo končale, to ni pravilo. So tudi takšne, ki prerastejo v nekaj več in se ohranijo tedaj, ko zapihajo hladnejši vetrovi. 

Razplet je, tako kot začetek, nepredvidljiv, a z njim se v vročem poletju ne gre obremenjevati. Kajti to je kot ustvarjeno za uživanje in spogledovanje. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)